Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Studies psychologie en criminologie Erasmus in 2002

Datum nieuwsfeit: 15-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam

15 februari 2001

Volgend jaar psychologie en criminologie studeren in Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft toestemming gekregen om in september 2002 met twee nieuwe opleidingen te beginnen, psychologie en criminologie De Adviescommissie Onderwijsaanbod reageerde positief op de twee voorstellen die de EUR had ingediend. De opleiding psychologie start als een zelfstandige studie aan de EUR. Criminologie is een gezamenlijk initiatief van de Vrije Universiteit Amsterdam, de Universiteit Leiden en de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Psychologie

De opleiding Psychologie wordt ondergebracht in het speciaal daartoe geformeerde Instituut Psychologie, verbonden aan de faculteit der Sociale Wetenschappen. De studie in Rotterdam kent drie differentiaties en leidt op tot arbeids- en organisatiepsycholoog, gezondheidspsycholoog en onderwijspsycholoog. De laatste is beslist een novum, want nergens in Nederland is deze specialisatie mogelijk. De studierichting Psychologie sluit goed aan bij het profiel van de Erasmus Universiteit Rotterdam, met nadruk op arbeid en organisatie en een sterke maatschappijgerichte benadering. De gezonde mens staat centraal en de vraag daarbij is hoe hij gezond kan blijven in zijn arbeidssituatie. Er is een nauwe relatie tussen wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en de beroepspraktijk. De duur van de opleiding is vier jaar: een jaar propedeuse en drie jaar doctoraal. In de nabij toekomst verandert de opbouw van de studie. De
bachelor-masterstructuur zal het propedeuse/doctoraal programma gaan vervangen. Sinds 1 januari van dit jaar is prof.dr. H.G. Schmidt aangesteld als bouwdecaan. Per 1 september 2001 wordt gestart met een kleine groep studenten.

Criminologie

De Erasmus Universiteit Rotterdam, de Universiteit Leiden en de Vrije Universiteit Amsterdam hebben hun krachten gebundeld in de opleiding Criminologie. De EUR is penvoerder van de nieuwe academische discipline.

De opleiding bouwt voort op het propedeutisch examen Rechten of Sociale Wetenschappen. De student schrijft zich in het studiejaar 2002-2003 in voor de doctoraalfase Criminologie bij een van de drie universiteiten, volgt het gezamenlijke studieprogramma en krijgt colleges van de ambulante docenten. De expertise van het wetenschappelijk personeel wordt zo optimaal benut. Alleen de keuzevakken kunnen per universiteit verschillen. Vanwege de invoering van het bachelor-masterstructuur is gekozen voor een curriculum dat zowel in de huidige structuur past, als in het nieuwe systeem.

Noot voor de pers
Info: EUR: mw.drs. L. Jillissen, tel (010) 408 2273; e-mail (jillissen@oos.eur.nl)
Voor Criminologie tevens:
UL: J. de Kooker, tel (071) 527 76 08; e-mail
(j.a.dekooker@law.leidenuniv.nl)
VU: mw. E. Toussaint, tel (020) 444 62 54; e-mail (e.d.toussaint@rechten.vu.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie