Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 15-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 15-02-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 15 februari 2001

Dagelijkse berichten

Ter Apel: automobilist rijdt door na aanrijding Een 43-jarige automobilist uit Ter Apel reed woensdagavond door na een aanrijding veroorzaakt te hebben met een geparkeerde auto in de Havenstraat in zijn woonplaats. De geparkeerde wagen botste vervolgens op een andere auto zodat twee voertuigen schade opliepen. Een getuige had het kenteken genoteerd en bij zijn woning kon de zwalkende man worden aangehouden. Hij weigerde de blaastest en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Delfzijl: winkeldief dreigt te steken
Een winkelbediende van een warenhuis aan de Landstraat in Delfzijl werd woensdagmiddag bedreigd door een 34-jarige Delfzijlster die spullen uit de winkel had weggenomen. De winkeldief liep na de bedreiging weg en kon na een zoekactie door de politie in de omgeving worden aangehouden. Hij bleek meerdere, vermoedelijk gestolen, spullen bij zich te hebben. De man is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Hoogezand: rijden onder invloed
Op de Troelstralaan in Hoogezand werd woensdagnacht een 29-jarige Hoogezandster in zijn auto op alcohol gecontroleerd. Hij blies een promillage van 1.25 en kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Veendam: controle autogordels
Tijdens een autogordelcontrole op de Van Stolbergweg in Veendam zijn woensdagmiddag 395 automobilisten gecontroleerd. 22 personen bleken de gordel niet te dragen en kregen een boete van f 90.-

Leens: opgebracht voor openbare dronkenschap
De politie werd woensdagmiddag gestuurd naar een supermarkt in Leens waar een 44-jarige man uit Niekerk voor overlast zorgde. De man, die zwaar onder invloed van alcohol was, lag te slapen in de winkel en kon na gewekt te zijn niet meer op zijn eigen benen staan. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten en krijgt een proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Nuis: automobilist onder invloed
In Nuis werd woensdagnacht in de Coenderslaan een 26-jarige inwoner uit die plaats betrapt op het rijden onder invloed. De man verleende aanvankelijk geen medewerking en gedroeg zich recalcitrant tegen over de agenten. Hij werd aangehouden en blies op het bureau een score van
1.75 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een dagvaarding uitgeschreven.

Alcohol en gordelcontrole
Woensdagmiddag werd in de gemeenten Grootegast, Marum en Leek een gecombineerde gordel- en alcoholcontrole gehouden. Van de 208 gecontroleerde draagplichtigen kregen er vier een bon van f 90.- voor het niet dragen van de gordel. Van de 160 gecontroleerde bestuurders ging alleen een 55-jarige automobiliste uit Niekerk in haar woonplaats over de streef. Zij blies een promillage van 2.65. Haar rijbewijs is ingevorderd en een dagvaarding is uitgeschreven.

Winschoten: aanrijding tussen fietsster en auto Op de kruising van de Emmastraat en de Stationsweg in Winschoten kwam woensdagmiddag een 68-jarige fietsster uit Midwolda in botsing met een 29-jarige automobilist uit Bellingwolde. De vrouw kwam ten val en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Tolbert: fietsster (15) gewond bij ongeval
Een 60-jarige automobilist uit Zevenhuizen verleende toen hij woensdagmiddag uit een uitrit van een tuincentrum aan de Holm in Tolbert kwam geen voorrang aan een 15-jarige fietster uit Nuis. Door de botsing kwam het meisje ten val en zij is met been- en hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: man en vrouw aangehouden
De politie heeft gistermorgen op de Grote Markt in Groningen een 22-jarige man een 24-jarige vrouw, beiden uit Groningen, aangehouden. Zij hadden een gesprek gehad met een medewerker van een bankinstelling over een financiële kwestie. Daarbij ontstond onenigheid die uitdraaide op een handgemeen met een 29-jarige bankmedewerker. Daarop verlieten de man en vrouw de bank. Zij werden aangehouden door de gewaarschuwde politie. Bij het politieonderzoek is gebleken dat de mannelijke verdachte de bankmedewerker tijdens de woordenwisseling heeft geslagen en geschopt. Na verhoor zijn de man en de vrouw heengezonden.

Groningen: inbreker valt in slaap
In een woning aan de Visserstraat in Groningen heeft de politie vannacht een 42-jarige man uit Groningen aangehouden. Politie mensen stelden een onderzoek in nadat een buurtbewoner glasgerinkel had gehoord. Agenten troffen een ingeslagen ruit van een deur van de woning in de Visserstraat aan. Met een politiehond werd in de woning een onderzoek ingesteld. Op een bank in de woonkamer werd de verdachte aangetroffen. Hij had inmiddels de nodige spullen onderzocht en verplaatst maar was daarna op de bank in slaap gevallen. De man verkeerde onder invloed van alcohol.

Groningen: rijden zonder rijbewijs
Een 16-jarige jongen uit Groningen is gisteravond door de politie bekeurd voor rijden zonder rijbewijs. Surveillerende agenten zagen de knaap in een auto zitten die geparkeerd stond aan het Emmaplein. Korte tijd later werden de politiemensen voorbijgereden door dezelfde auto met de jongeman aan het stuur. Hij stopte bij het zien van de politieauto en parkeerde wederom aan het Emmaplein. Bij controle bleek de bestuurder 16-jaar te zijn en dus niet in het ebzit te zijn van een rijbewijs. Auto en bestuurder, met nog twee inzittenden, werden naar het politiebureau gebracht. De bestuurder kreeg een bekeuring en werd daarna heengezonden.

Groningen: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Trompsingel in Groningen is gistermiddag een 55-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. De vrouw zat achter in een auto die bestuurd werd door een 65-jarige man uit Groningen. Volgens getuigen reed deze man vanaf de Oosterbrug door een rood verkeerslicht de kruising met de Trompsingel op. Daarbij ontstond een botsing met een over het Zuiderpark rijdende auto, bestuurd door een 49-jarige man uit Sellingen. Het slachtoffer liep nek- en schouderletsel op en is overgebracht naar een ziekenhuis. Beide autos zijn door een berger afgevoerd.

Groningen: man aangehouden
Aan de Nieuwstad in Groningen heeft de politie vannacht een 32-jarige man uit Groningen aangehouden. De man was de werkruimte van prostituee binnengegaan en wilde voor een minimaal bedrag gebruik maken van haar diensten. De vrouw wenste daar echter niet op in te gaan en wees de man de deur. Hij weigerde echter te vertrekken. De prostituee kreeg echter hulp van een kennis. Die probeerde de klant te bewegen weg te gaan maar werd door de man geslagen. Bemiddeling door surveillerende politiemensen resulteerde erin dat de man door een vriend werd meegenomen. Hij bedacht zich kort daarna echter en rende terug in de richting van de politiemensen. Daarop is hij aangehouden. De man die onder invloed van alcohol verkeerde is naar het bureau gebracht en na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het niet voldoen aan een politiebevel. Ook bleek hij een valse naam te hebben opgegeven. Daarvoor is hij eveneens bekeurd.

Groningen: mannen aangehouden in portiek
In een portiek aan de Oude Kijk in tJatstraat in Groningen heeft de politie gisteravond een 23-jarige en een 24-jarige man uit Groningen aangehouden. Het tweetal hield zich zonder noodzaak op in het portiek en kreeg daarvoor een bekeuring. Aan het politiebureau bleek dat de 24-jarige man nog een boete van 165 gulden had openstaan. Hij kon die niet betalen en is overgedragen aan de parketpolitie. De man is ingesloten. De andere verdachte is heengezonden.

Groningen: mannen aangehouden na vechtpartij
Twee broers uit Groningen (19 en 20) jaar zijn gisteravond door de politie aangehouden in de Soendastraat in Groningen nadat zij een 18-jarige man uit Groningen hadden geslagen tijdens een ruzie. Eén van de broers kreeg onenigheid met deze man over een geldlening. Er ontstond een handgemeen waarbij de andere verdachte zijn broer te hulp kwam. Er werd over en weer geslagen. Omwonenden belden de politie. De broers zijn na verhoor op het politiebureau heengezonden. Het slachtoffer heeft nog geen aangifte gedaan. Een 20-jarige man uit Groningen die in het gezelschap van de broers was is door de politie aangehouden. Hij bleek nog voor een bedrag van 480 gulden aan niet betaalde boetes open te hebben staan. De man is door de parketpolitie ingesloten omdat hij geen geld had om de bekeuringen te betalen.

Groningen: hennepkwekerij in woning
De politie trof gistermorgen een hennepkwekerij aan in een woning aan de Zaagmuldersweg in Groningen. De politiemensen die de kwekerij aantroffen vergezelden een deurwaarden om de woning, waarvan de bewoner overigens niet aanwezig was, op grond van een gerechtelijk vonnis af te sluiten van gas en elektriciteit wegens betalingsachterstand. In het pand werden twee kleine, maar professionele hennepplantages aangetroffen, waar in totaal 192 henneplanten groeiden. Beide plantages zijn ontmanteld. De apparatuur is in beslag genomen en de weedplanten zijn vernietigd. Tegen de bewonder wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie stelt een onderzoek in naar zijn verblijfplaats.

Groningen: overspannen man aangehouden
Aan de Rijksweg in Groningen heeft de politie gisteravond een 23-jarige man uit Appingedam aangehouden. De man, die in een psychose verkeerde, had in overspannen toestand de woning van zijn ouders verlaten. De ouders waarschuwden de politie die de man, die met een auto was vertrokken, in Appingedam tot twee keer toen konden laten stoppen. Echter tijdens de gesprekken met de politiemensen reed hij steeds weer weg. Na de tweede keer tot stoppen te zijn gedwongen reed de man weg in de richting van Groningen waar hij op de Rijksweg door de politie werd klemgereden. De man weigerde uit te stappen en wilde nog weer weg rijden. Daarbij botste hij zowel achteruit als vooruitrijdend tegen twee politieautos aan. Een politieagent kwam daarbij klem te zitten tussen de auto van de man en een politieauto. De agent liep geen letsel op. Een andere politieman raakte licht gewond aan een hand toen hij een ruit van de auto van de Damster, die alle portieren had afgesloten, insloeg om de man uit de wagen te kunnen halen. Nadat de man was overmeesterd is hij naar het politiebureau gebracht. Na door artsen te zijn onderzocht is de man opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie