Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 15-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 15-02-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 15 februari 2001

Dagelijkse berichten

Ter Apel: automobilist rijdt door na aanrijding Een 43-jarige automobilist uit Ter Apel reed woensdagavond door na een aanrijding veroorzaakt te hebben met een geparkeerde auto in de Havenstraat in zijn woonplaats. De geparkeerde wagen botste vervolgens op een andere auto zodat twee voertuigen schade opliepen. Een getuige had het kenteken genoteerd en bij zijn woning kon de zwalkende man worden aangehouden. Hij weigerde de blaastest en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Delfzijl: winkeldief dreigt te steken
Een winkelbediende van een warenhuis aan de Landstraat in Delfzijl werd woensdagmiddag bedreigd door een 34-jarige Delfzijlster die spullen uit de winkel had weggenomen. De winkeldief liep na de bedreiging weg en kon na een zoekactie door de politie in de omgeving worden aangehouden. Hij bleek meerdere, vermoedelijk gestolen, spullen bij zich te hebben. De man is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Hoogezand: rijden onder invloed
Op de Troelstralaan in Hoogezand werd woensdagnacht een 29-jarige Hoogezandster in zijn auto op alcohol gecontroleerd. Hij blies een promillage van 1.25 en kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Veendam: controle autogordels
Tijdens een autogordelcontrole op de Van Stolbergweg in Veendam zijn woensdagmiddag 395 automobilisten gecontroleerd. 22 personen bleken de gordel niet te dragen en kregen een boete van f 90.-

Leens: opgebracht voor openbare dronkenschap
De politie werd woensdagmiddag gestuurd naar een supermarkt in Leens waar een 44-jarige man uit Niekerk voor overlast zorgde. De man, die zwaar onder invloed van alcohol was, lag te slapen in de winkel en kon na gewekt te zijn niet meer op zijn eigen benen staan. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten en krijgt een proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Nuis: automobilist onder invloed
In Nuis werd woensdagnacht in de Coenderslaan een 26-jarige inwoner uit die plaats betrapt op het rijden onder invloed. De man verleende aanvankelijk geen medewerking en gedroeg zich recalcitrant tegen over de agenten. Hij werd aangehouden en blies op het bureau een score van
1.75 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een dagvaarding uitgeschreven.

Alcohol en gordelcontrole
Woensdagmiddag werd in de gemeenten Grootegast, Marum en Leek een gecombineerde gordel- en alcoholcontrole gehouden. Van de 208 gecontroleerde draagplichtigen kregen er vier een bon van f 90.- voor het niet dragen van de gordel. Van de 160 gecontroleerde bestuurders ging alleen een 55-jarige automobiliste uit Niekerk in haar woonplaats over de streef. Zij blies een promillage van 2.65. Haar rijbewijs is ingevorderd en een dagvaarding is uitgeschreven.

Winschoten: aanrijding tussen fietsster en auto Op de kruising van de Emmastraat en de Stationsweg in Winschoten kwam woensdagmiddag een 68-jarige fietsster uit Midwolda in botsing met een 29-jarige automobilist uit Bellingwolde. De vrouw kwam ten val en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Tolbert: fietsster (15) gewond bij ongeval
Een 60-jarige automobilist uit Zevenhuizen verleende toen hij woensdagmiddag uit een uitrit van een tuincentrum aan de Holm in Tolbert kwam geen voorrang aan een 15-jarige fietster uit Nuis. Door de botsing kwam het meisje ten val en zij is met been- en hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: man en vrouw aangehouden
De politie heeft gistermorgen op de Grote Markt in Groningen een 22-jarige man een 24-jarige vrouw, beiden uit Groningen, aangehouden. Zij hadden een gesprek gehad met een medewerker van een bankinstelling over een financiële kwestie. Daarbij ontstond onenigheid die uitdraaide op een handgemeen met een 29-jarige bankmedewerker. Daarop verlieten de man en vrouw de bank. Zij werden aangehouden door de gewaarschuwde politie. Bij het politieonderzoek is gebleken dat de mannelijke verdachte de bankmedewerker tijdens de woordenwisseling heeft geslagen en geschopt. Na verhoor zijn de man en de vrouw heengezonden.

Groningen: inbreker valt in slaap
In een woning aan de Visserstraat in Groningen heeft de politie vannacht een 42-jarige man uit Groningen aangehouden. Politie mensen stelden een onderzoek in nadat een buurtbewoner glasgerinkel had gehoord. Agenten troffen een ingeslagen ruit van een deur van de woning in de Visserstraat aan. Met een politiehond werd in de woning een onderzoek ingesteld. Op een bank in de woonkamer werd de verdachte aangetroffen. Hij had inmiddels de nodige spullen onderzocht en verplaatst maar was daarna op de bank in slaap gevallen. De man verkeerde onder invloed van alcohol.

Groningen: rijden zonder rijbewijs
Een 16-jarige jongen uit Groningen is gisteravond door de politie bekeurd voor rijden zonder rijbewijs. Surveillerende agenten zagen de knaap in een auto zitten die geparkeerd stond aan het Emmaplein. Korte tijd later werden de politiemensen voorbijgereden door dezelfde auto met de jongeman aan het stuur. Hij stopte bij het zien van de politieauto en parkeerde wederom aan het Emmaplein. Bij controle bleek de bestuurder 16-jaar te zijn en dus niet in het ebzit te zijn van een rijbewijs. Auto en bestuurder, met nog twee inzittenden, werden naar het politiebureau gebracht. De bestuurder kreeg een bekeuring en werd daarna heengezonden.

Groningen: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Trompsingel in Groningen is gistermiddag een 55-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. De vrouw zat achter in een auto die bestuurd werd door een 65-jarige man uit Groningen. Volgens getuigen reed deze man vanaf de Oosterbrug door een rood verkeerslicht de kruising met de Trompsingel op. Daarbij ontstond een botsing met een over het Zuiderpark rijdende auto, bestuurd door een 49-jarige man uit Sellingen. Het slachtoffer liep nek- en schouderletsel op en is overgebracht naar een ziekenhuis. Beide autos zijn door een berger afgevoerd.

Groningen: man aangehouden
Aan de Nieuwstad in Groningen heeft de politie vannacht een 32-jarige man uit Groningen aangehouden. De man was de werkruimte van prostituee binnengegaan en wilde voor een minimaal bedrag gebruik maken van haar diensten. De vrouw wenste daar echter niet op in te gaan en wees de man de deur. Hij weigerde echter te vertrekken. De prostituee kreeg echter hulp van een kennis. Die probeerde de klant te bewegen weg te gaan maar werd door de man geslagen. Bemiddeling door surveillerende politiemensen resulteerde erin dat de man door een vriend werd meegenomen. Hij bedacht zich kort daarna echter en rende terug in de richting van de politiemensen. Daarop is hij aangehouden. De man die onder invloed van alcohol verkeerde is naar het bureau gebracht en na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het niet voldoen aan een politiebevel. Ook bleek hij een valse naam te hebben opgegeven. Daarvoor is hij eveneens bekeurd.

Groningen: mannen aangehouden in portiek
In een portiek aan de Oude Kijk in tJatstraat in Groningen heeft de politie gisteravond een 23-jarige en een 24-jarige man uit Groningen aangehouden. Het tweetal hield zich zonder noodzaak op in het portiek en kreeg daarvoor een bekeuring. Aan het politiebureau bleek dat de 24-jarige man nog een boete van 165 gulden had openstaan. Hij kon die niet betalen en is overgedragen aan de parketpolitie. De man is ingesloten. De andere verdachte is heengezonden.

Groningen: mannen aangehouden na vechtpartij
Twee broers uit Groningen (19 en 20) jaar zijn gisteravond door de politie aangehouden in de Soendastraat in Groningen nadat zij een 18-jarige man uit Groningen hadden geslagen tijdens een ruzie. Eén van de broers kreeg onenigheid met deze man over een geldlening. Er ontstond een handgemeen waarbij de andere verdachte zijn broer te hulp kwam. Er werd over en weer geslagen. Omwonenden belden de politie. De broers zijn na verhoor op het politiebureau heengezonden. Het slachtoffer heeft nog geen aangifte gedaan. Een 20-jarige man uit Groningen die in het gezelschap van de broers was is door de politie aangehouden. Hij bleek nog voor een bedrag van 480 gulden aan niet betaalde boetes open te hebben staan. De man is door de parketpolitie ingesloten omdat hij geen geld had om de bekeuringen te betalen.

Groningen: hennepkwekerij in woning
De politie trof gistermorgen een hennepkwekerij aan in een woning aan de Zaagmuldersweg in Groningen. De politiemensen die de kwekerij aantroffen vergezelden een deurwaarden om de woning, waarvan de bewoner overigens niet aanwezig was, op grond van een gerechtelijk vonnis af te sluiten van gas en elektriciteit wegens betalingsachterstand. In het pand werden twee kleine, maar professionele hennepplantages aangetroffen, waar in totaal 192 henneplanten groeiden. Beide plantages zijn ontmanteld. De apparatuur is in beslag genomen en de weedplanten zijn vernietigd. Tegen de bewonder wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie stelt een onderzoek in naar zijn verblijfplaats.

Groningen: overspannen man aangehouden
Aan de Rijksweg in Groningen heeft de politie gisteravond een 23-jarige man uit Appingedam aangehouden. De man, die in een psychose verkeerde, had in overspannen toestand de woning van zijn ouders verlaten. De ouders waarschuwden de politie die de man, die met een auto was vertrokken, in Appingedam tot twee keer toen konden laten stoppen. Echter tijdens de gesprekken met de politiemensen reed hij steeds weer weg. Na de tweede keer tot stoppen te zijn gedwongen reed de man weg in de richting van Groningen waar hij op de Rijksweg door de politie werd klemgereden. De man weigerde uit te stappen en wilde nog weer weg rijden. Daarbij botste hij zowel achteruit als vooruitrijdend tegen twee politieautos aan. Een politieagent kwam daarbij klem te zitten tussen de auto van de man en een politieauto. De agent liep geen letsel op. Een andere politieman raakte licht gewond aan een hand toen hij een ruit van de auto van de Damster, die alle portieren had afgesloten, insloeg om de man uit de wagen te kunnen halen. Nadat de man was overmeesterd is hij naar het politiebureau gebracht. Na door artsen te zijn onderzocht is de man opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...