Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 15-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.05 uur
Redding van poes

HOUTEN Op woensdag 14 februari hebben politiemensen met een waar Valentijnsgevoel een poes uit een zeer benarde positie gered.

Omstreeks 11.20 uur kreeg de politie de melding dat een poes zich in een zeer benarde positie op de Achterom bevond. Het beestje bleek in het water te zijn gevallen en hield zich nu krampachtig aan de walkant vast. Het probleem was dat de walkant zich onder een betonnen overkapping bevond, waardoor het onmogelijk was de kat op het droge te brengen. Het enige wat de politiemensen zagen was zijn staart.

De twee politiemensen kregen hulp van een collega in zijn vrije tijd. Zij hingen een ladder met behulp van een touw half in het water. Met gevaar voor een zeer nat pak liet een politieman zich langs de schommelende ladder naar de poes zakken. Die snapte het niet helemaal, begon hard te blazen en uit te vallen naar de politieman. Het lukte de politieman uiteindelijk de poes bij zijn staart te pakken en de man wist zich met zwaar verzuurde spieren weer de wal op te hijsen. Onder applaus van het inmiddels rijkelijk toegestroomde publiek kreeg de poes zijn vrijheid terug, waarna deze hard wegrende.

Bromfietser onderuit

NIEUWEGEIN -Op woensdag 14 februari is een bromfietser op de Plettenburgerbaan onderuitgegaan.

Omstreeks 10.55 uur reed een 16-jarige jongen uit Nieuwegein met zijn bromfiets over de Plettenburgerbaan, komende uit de richting van de Binnenwal en gaande in de richting van de Dieselbaan. Bij hem achterop zat een 15-jarige jongen uit Houten. Zij zagen uit de tegenovergestelde richting een politiemotorrijder komen. Daar beiden geen helm droegen, waren ze bang dat ze zouden worden bekeurd.

De motorrijder draaide zijn motor en reed achter de jongens aan. Om aan te geven dat de bestuurder moest stoppen ging de motorrijder naast de met een snelheid van 50 à 60 km/u. rijdende bromfiets rijden. Daarbij raakte de beide voertuigen elkaar, waarna de bromfiets met beide opzittenden ten val kwam.

De bestuurder liep schaafwonden aan zijn gezicht, linkerhand en linker bovenbeen op. De passagier liep een zwaar gekneusde linker hand op. De bromfiets werd door het ongeval zwaar beschadigd. Door de politie wordt een nader onderzoek naar dit ongeval ingesteld.

Aanrijding onder invloed

NIEUWEGEIN Op woensdagavond 14 februari vond een aanrijding op de Oude Sluis plaats. Eén van de betrokken bestuurders bleek teveel te hebben gedronken.

Omstreeks 20.35 uur reed een 41-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Oude Sluis, komende uit de richting van de Molenstraat. Doordat hij niet goed rechts hield, kwam hij in aanrijding met een hem tegemoetkomende 51-jarige automobilist eveneens uit Nieuwegein. Beide voertuigen liepen bij de aanrijding lichte schade aan de linkerzijde op.

Bij het opnemen van de aanrijding constateerden de politiemensen dat de 41-jarige bestuurder kennelijk teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau blies de man 780 ug/l. (1,9 promille). Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie