Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorjaarsschoonmaak in Schiedam

Datum nieuwsfeit: 15-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Voorjaarsschoonmaak in Schiedam

fotografie Jan van der Ploeg De grote voorjaarsschoonmaak in Schiedam gaat door. De gemeenteraad heeft maandagavond 12 februari besloten om
1,6 miljoen gulden uit te trekken om de hele stad weer spic en span te krijgen. De operatie gaat in april van start. Extra mankracht en materieel zullen worden ingezet om straten, pleinen en openbaar groen schoon te maken en om waar nodig schade te herstellen. De grote schoonmaak staat niet op zichzelf, maar moet uitgroeien tot een meer duurzame aanpak die van de stad een prettiger leef- en verblijfsomgeving moet maken.

Wil die aanpak slagen dan is betrokkenheid van alle Schiedammers noodzakelijk. De gemeente wil met de voorjaarsschoonmaak dan ook niet alleen het achterstallig onderhoud in een keer wegwerken, maar hoopt tevens de bewoners ermee te motiveren tot meedenken en -werken.

De opschoonoperatie zat al langer in de pen, maar sluit ook naadloos aan op de uitkomsten van het onlangs gehouden 'leefbaarheidsonderzoek 2000'. Uit het onderzoek blijkt dat veel Schiedammers zich onveilig voelen en zich ergeren aan overlast, vuil en parkeerhinder.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie