Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opzet CIOT in proeffase verantwoord

Datum nieuwsfeit: 15-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Registratiekamer

Opzet CIOT in proeffase verantwoord

Vooruitlopend op de start door de overheid van de proeffase van het Centraal Informatiepunt Opsporing Telecommunicatie (CIOT) heeft de Registratiekamer hierover advies uitgebracht. Via het CIOT kunnen de politie en inlichtingendiensten namen, adressen en telefoonnummers opvragen bij de verschillende telecommunicatiebedrijven. Een dergelijke informatievoorziening acht de Registratiekamer onmisbaar voor de opsporing van strafbare feiten (zie het advies van de Registratiekamer aan de Tweede Kamer van 9 maart 1998, kenmerk 98.A.201.01). Politie en inlichtingendiensten kunnen van het CIOT de tenaamstelling van telefoonnummers verkrijgen. Tevens kan het gaan om geheime telefoonnummers en ook om niet in ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie