Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Website InterWad geeft beleidsmakers stof tot nadenken

Datum nieuwsfeit: 15-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Website geeft beleidsmakers stof tot nadenken

Natuur en landschap: dat is de Waddenzee. Het kabinet wil dit unieke gebied steeds meer gaan beschermen. Maar hoe moet het straks met bijvoorbeeld recreatie, visserij en energiewinning? In de derde Nota Waddenzee wordt verteld hoe het kabinet de komende tien jaar wil omgaan met het beheer en gebruik van onze Nederlandse Waddenzee. Tien jaar is een lange periode. Daarom is het erg belangrijk dat de beslissingen in de Nota goed worden afgewogen. Iedereen kan vanaf 14 februari tot en met 8 augustus deelnemen aan de officiële inspraakprocedure van de derde Nota Waddenzee. Daarnaast kan iedereen op de website van InterWad, www.waddenzee.nl, zijn mening geven over de nieuwe Nota Waddenzee.

Makkelijk meepraten via InterWad op www.waddenzee.nl De overheid wil graag met de burger communiceren over haar waddenbeleid. Internet is daarvoor een goed medium. Internet is immers 24 uur per dag en zeven dagen per week beschikbaar. InterWad maakt het haar gebruikers gemakkelijk met de discussie over de derde Nota Waddenzee. Zo zijn de discussieonderwerpen en achtergrondinformatie goed en overzichtelijk met elkaar verweven. De helder geformuleerde stellingen moedigen de gebruiker aan te reageren. Alle benodigde informatie over de Nota Waddenzee en uiteraard de Nota zelf zijn op de website van InterWad aanwezig. InterWad hoopt door haar gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheid tot snel reageren een grotere groep mensen te betrekken bij de planvorming van de Derde Nota Waddenzee.

Natuur en landschap of menselijk gebruik?
Het kabinet mikt met de derde Nota Waddenzee steeds meer op bescherming en ontwikkeling van de Waddenzee als natuurgebied en uniek open landschap. Ook archeologische waarden worden vanaf nu beschermd. De bescherming van de Waddenzee neemt toe en daar moeten offers voor worden gedaan. Er blijft steeds minder ruimte over voor menselijke activiteiten. De recreatievaart moet bijvoorbeeld aan banden worden gelegd. Steeds minder gebieden worden toegankelijk voor de visserij. Booreilanden mogen niet meer in de Waddenzee worden geparkeerd. Deze en andere doelstellingen van het kabinet zullen onderwerp van gesprek zijn in de discussie op InterWad over de derde Nota Waddenzee.

De rol van deze discussie
De discussie is een aanvulling op de officiële inspraakprocedure. De resultaten van de discussie op InterWad zullen worden aangeboden aan de verantwoordelijk projectdirecteur, dhr. Peter Torbijn, plv. directeur Uitvoering en Coördinatie Ruimtelijk Beleid, Rijksplanologische Dienst van het Ministerie VROM.

Iedereen kan mee discussiëren over de derde Nota Waddenzee door te surfen naar www.waddenzee.nl

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie