Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Evaluatie Haarlemmermeer schetst positief beeld sportfondsen

Datum nieuwsfeit: 15-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlemmermeer
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten


+ 15 februari 2001


GEMEENTELIJKE EVALUATIE SCHETST POSITIEF BEELD
OVER SPORTFONDSEN HAARLEMMERMEER

In 1996 heeft de gemeente Haarlemmermeer de exploitatie van de gebouwde sportaccommodaties verzelfstandigd door deze uit te besteden aan Sport Fondsen Haarlemmermeer (SFH), een plaatselijke BV van Sportfondsen Nederland NV. Aangezien de afgesproken contractperiode eind 2001 afloopt, heeft er een evaluatie plaatsgevonden. Op basis van de positieve resultaten wordt er op dit moment onderhandeld over een nieuwe contractperiode. De kernvraag van de evaluatie was: 'Stemmen de bereikte resultaten in de periode van augustus 1996 tot en met augustus 2000 overeen met de oorspronkelijke doelstellingen van de verzelfstandiging?'. Door het toetsen van diverse elementen, zoals Politieke sturing, Ervaringen van het overgedragen personeel, Financiën, Onderhoud en Klanttevredenheid, komt een uiterst positief beeld naar voren over de bedrijfsvoering en de werkwijze van de exploitant. De relatie tussen gemeente en exploitant is gebaseerd op wederzijdse betrokkenheid en vertrouwen en wordt als open en eerlijk gekenmerkt.
De gebruikers van de sportaccommodaties zijn met name tevreden over de dienstverlening (behulpzaam en betrouwbaar) en over de gebouwen en installaties (goede verlichting, luchtverversing, verwarming). De aandacht wordt vooral gevraagd voor vernieuwing en aanvulling van sportmaterialen en voor het thema hygiëne. Het doel is om het positieve financiële resultaat in te zetten om extra hygiënemaatregelen te treffen.
Om de zakelijke verhouding tussen gemeente en SFH scherp te houden verdienen vooral zaken als rapportage, evaluatie en archivering de komende periode de aandacht. De gemeente blijft verantwoordelijk voor het gemeentelijk sportbeleid, echter alleen voor het bepalen van het strategisch beleid en de kaders voor de uitvoering van het beleid. Via het vastleggen van prestatie-eisen (bijvoorbeeld of zwembaden gelegenheid geven voor schoolzwemmen) en toetsing van de resultaten vindt sturing van het beleid plaats.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie