Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amsterdam stopt vier miljoen in Westelijke Tuinsteden

Datum nieuwsfeit: 15-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


Vier miljoen voor Westelijke Tuinsteden

Het college van B&W investeert bijna 4 miljoen gulden in de Westelijke Tuinsteden voor projecten ter versterking van de sociale infrastructuur. De vier stadsdelen - Slotervaart/Overtoomse Veld, Geuzenveld/Slotermeer, Osdorp en Bos en Lommer - hebben samen bij de centrale stad een aanvraag ingediend via het Bureau Parkstad dat in die stadsdelen speciaal opereert.Met de investering kunnen in totaal meer dan 60 welzijnsgebouwen worden opgeknapt.

De stadsdelen zelf dragen financieel bij aan bijna alle projecten. In totaal zal er zo'n 8 miljoen gulden worden geïnvesteerd. De particuliere welzijnsorganisaties zelf participeren met zelfwerkzaamheid en inzet van de eigen vrijwilligers.

Het gaat in totaal om 64 projecten, waaronder bijvoorbeeld vervanging van het dak van de kinderboerderij in Slotervaart/Overtoomse Veld. Ook zullen bijvoorbeeld het multicultureel dienstencentrum Osdorp en het moedercentrum in Bos en Lommer worden opgeknapt. Hiermee beoogt het college samen met de stadsdelen en de organisaties zelf een impuls te geven aan het versterken van de wijken in Amsterdam-West.

Het college had al in september 2000 besloten om het geld te reserveren. De aanvraag van de vier stadsdelen voldoet nu aan de eisen (waaronder een goede onderlinge afstemming) en kan dus worden gehonoreerd.

Het voorstel wordt op 27 februari in de raadscommissie besproken.

Jet Nauta 020-552140

© gemeente Amsterdam - 14-02-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie