Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van der Giessen hoogleraar Technische Natuurkunde RUG

Datum nieuwsfeit: 15-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Van der Giessen hoogleraar Technische natuurkunde, in het bijzonder de micromechanica

Dr.ir. E. van der Giessen is benoemd tot hoogleraar Technische natuurkunde, in het bijzonder de micromechanica, bij de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen. Hij volgt prof. Klapwijk op. Van der Giessen is een internationaal erkend expert op zijn vakgebied, dat vorig jaar werd onderstreept door zijn benoeming tot lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW). Zijn komst naar de Rijksuniversiteit Groningen betekent een versterking van de technische natuurkunde in het algemeen en van het Materials Science Centre (MSCplus). Met zijn komst wordt het MSCplus uitgebreid met onderzoek aan de relatie tussen de structuren van materialen en hun eigenschappen, dat aansluit bij het onderzoek in de materiaalkunde, de polymeerchemie en de biomedische technologie. Daarnaast zal hij ook een bijdrage leveren aan de overige ingenieursopleidingen, waaronder de technische mechanica. Van der Giessen is per 1 januari 2001 aan de RUG begonnen. /ML

Erik van der Giessen (Rotterdam, 1959) studeerde werktuigbouwkunde in Delft en promoveerde in 1987 op het proefschrift Models in nonlinear thermomechanics: finite element models and constitutive models for large deformation elastoplasticity. Van 1988-1991 was hij Academie-onderzoeker (van de KNAW) bij de Technische Universiteit Delft. Van 1992-2001 was hij hoogleraar Continue media/nieuwe materialen aan de Technische Universiteit Delft.

Informatie

prof.dr.ir. E. van der Giessen, telefoon (050)363 80 47, e-mail (e.van.der.giessen@phys.rug.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie