Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NMa maakt rapport op tegen groothandel diergeneesmiddelen

Datum nieuwsfeit: 15-02-2001
Bron: Nederlandse Mededingingsautoriteit
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse mededingingsautoriteit (NMa)

Den Haag, 15 februari 2001

NMa maakt rapport op tegen groothandel diergeneesmiddelen

Na een onderzoek heeft de Nederlandse mededingingsautoriteit (NMa) redelijke vermoedens dat de Coöperatieve Nederlandse Veterinair-Farmaceutische Groothandel U.A. (kortweg AUV) de Mededingingswet heeft overtreden. De AUV heeft tot eind 1998 dierenartsen van levering uitgesloten wanneer deze de marktpositie van nabij gevestigde dierenartspraktijken aantastten en heeft deze uitsluitingen tot dusverre gehandhaafd. Daarnaast bestaat er een afspraak tussen AUV en Aesculaap, eveneens een groothandel van diergeneesmiddelen, die met zich brengt dat Aesculaap de leveringsuitsluiting van AUV overneemt. Dierenartsen krijgen derhalve door beide groothandels niet meer geleverd, ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie