Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 15-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 15-02-2001
1e persbericht 15 februari 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Fietser gewond bij aanrijding
Een 26-jarige fietser uit Eindhoven is woensdagavond om 18.10 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto op het kruispunt Dr. Berlagelaan van Vorststraat. Een 44-jarige automobilist uit Hapert reed over de van Vorststraat, komende uit de richting van de Menno van Coehoornlaan. Op het kruispunt met de Dr. Berlagelaan verleende hij geen voorrang aan de fietser die van links kwam en voorrang had. De fietser liep een aantal schaafwonden op en is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Verdachten inbraak in auto aangehouden Woensdagmiddag om 13.20 uur is op de Noord Brabantlaan een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt samen met een 26-jarige Eindhovenaar, die woensdagmiddag om 12.45 uur in de Johannes Buijslaan aangehouden werd, verdacht van een inbraak in een auto aan de Fuutlaan eerder die dag. Hierbij werd een raam van de auto ingeslagen en een radio weggehaald. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte aangehouden tijdens roodlichtcontrole Op de P CZN Hooftlaan heeft woensdagavond een roodlichtcontrole plaatsgevonden. In totaal werden 56 motorvoertuigen en 43 fietsers gecontroleerd. Twee bestuurders van een motorvoertuig en negen fietsers ontvingen een bekeuring voor het negeren van het rode verkeerslicht. Een 28-jarige fietser uit Valkenswaard is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Hij fietste door het rode licht en werd bekeurd. De verdachte kon echter geen identiteitsbewijs overhandigen en wist ook niet te vertellen waar hij woonde. Hij werd vervolgens in de gelegenheid gesteld om de boete ter plaatse te voldoen. Hier stemde de verdachte mee in. Hij gaf aan in de buurt een vriend te hebben wonen. De politie ging samen met hem naar het huis van de vriend. Toen de politie aan zijn vriend naar de naam van de verdachte vroeg werd een compleet andere naam opgegeven. De verdachte werd hierop aangehouden voor het opgeven van een valse naam.

Helmond: Fietsen uit berging gestolen
Uit een berging aan de Molenstraat is woensdag tussen 10.30 en 17.15 uur een fiets gestolen. De dader kwam binnen door de deur van de berging in te trappen.

In een woning aan de Paulus Potterlaan is woensdag tussen 12.00 en 16.00 uur ingebroken. De dader brak de achterdeur van de woning open, pakte de sleutel van de berging uit het huis en nam vervolgens uit de berging een fiets weg. Ook worden twee klokken en een videorecorder uit de woning vermist.

Best: Verdachte van brandstichting aangehouden
Op de Johannes Verleunstraat is woensdagavond om 20.40 uur een 29-jarige man uit Heeswijk-Dinther aangehouden. De man wordt verdacht van brandstichting in een container met oud papier. Een buurtbewoner zag dat er uit de container rook kwam en kon de verdachte aanhouden en overdragen aan de politie. De brandweer bluste de brand en de verdachte is door de politie ingesloten voor verder onderzoek.

Eersel: Verdachte probeert aan controle politie te ontsnappen Op de Gebroeders Hoekstraat werd donderdagochtend rond 3.00 uur een 44-jarige man met een onbekende woon- en verblijfplaats aangehouden. De man negeerde een stopteken van de politie en reed vervolgens met hoge snelheid door een rood verkeerslicht. Plotseling stopte hij zijn auto, stapte uit en rende weg. Tijdens zijn vluchtpoging te voet kon de man worden aanhouden. De politie verzocht hem mee te werken aan een ademanalyse. Deze gaf een promillage van ruim 0,60 weer. De man was reeds eerder betrapt op het gebruik van alcohol in het verkeer. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Elsendorp: Inbraak in pand
Uit een woon- en bedrijfsruimte aan de St. Christoffelstraat is woensdagochtend tussen 1.15 uur en 7.15 uur ingebroken. Uit het pand is een LCD projector met een waarde van ruim 14.000 gulden weggenomen. De dader is het pand binnengekomen door het openbreken van een deur aan de achterkant.

Geldrop: Antieke klokken gestolen
Uit een woning aan de Papenvoort zijn tussen vrijdagmiddag 13.30 uur en woensdagmiddag 17.15 uur twee antieke klokken gestolen. De dader is binnengekomen door een achterdeur open te breken.

Nuenen: Oogmeetapparatuur gestolen
Uit een winkel aan de Vincent van Goghstraat is donderdagochtend rond 4.00 uur oogmeetapparatuur met een waarde van naar schatting 6.500 gulden gestolen. De dader is binnengekomen door een ruit van een toegangsdeur in te slaan.

Son: Inbraak in bedrijf
In een pand aan industrieterrein Ekkersrijt 5700 is donderdagochtend rond 00.20 uur ingebroken. De dader kwam binnen door aan de achterkant van het pand met een kei het raam van een deur in te gooien. De dader heeft vermoedelijk harde schijven en drives van computers meegenomen. De exacte buit is nog niet bekend.

Veldhoven: Verdachte aangehouden
Op de Sterrenlaan is woensdagmiddag om 16.50 uur een 32-jarige man uit Veldhoven aangehouden. Tijdens een algemene controle trof de politie een partij herenschoenen in de auto van de verdachte aan. De politie heeft het vermoeden dat de schoenen gestolen zijn. De ruim 150 schoenen zijn in beslag genomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie