Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

UvA hoogleraarsbenoeming Dr. J.H. Ravesloot

Datum nieuwsfeit: 15-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamHoogleraarsbenoeming: Dr. J.H. RaveslootDr. J.H. Ravesloot (1961) is benoemd tot hoogleraar Fysiologie aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hij volgt professor L.N. Bouman op, die de leerstoel bekleedde tot hij met emeritaat ging.
Jan Hindrik Ravesloot studeerde in 1986 af in de Geneeskunde aan de Universiteit Leiden (UL). Hij begon daarna aan de UL aan zijn promotieonderzoek op het gebied van de biofysica van membranen. In 1991 promoveerde hij op het proefschrift 'Ion channels in bone cells'. In datzelfde jaar werd hij postdoc fellow aan het Department of Cellular & Molecular Physiology van Yale University in New Haven, Verenigde Staten. Sinds 1994 is Ravesloot verbonden aan de Faculteit der Geneeskunde van de UvA; aanvankelijk als universitair docent, vanaf 1998 als universitair hoofddocent. In 1999 werd Ravesloot ook hoofd van het Fysiologisch Laboratorium van het Academisch Medisch Centrum (AMC/UvA).

Laatste wijzigingen: 15 februari 2001 - (webmaster@uva.nl) Bron: PR en Persvoorlichting

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie