Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Apache-detachement vertrekt naar Djibouti

Datum nieuwsfeit: 15-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensiePersberichten


Apache-detachement vertrekt naar Djibouti

13-02-2001

DV/PB032

Aanstaande donderdag (15 februari) vertrekt de hoofdmacht van het Apache-detachement vanaf vliegbasis Eindhoven naar Djibouti. Bij het vertrek zal de minister van Defensie, mr. F.H.G. de Grave, aanwezig zijn. Op 4 en 8 februari jongstleden vertrokken al 45 kwartiermakers naar het gebied.

Nederland stuurt in totaal vier gevechtshelikopters van het type Apache AH-64D en 130 militairen naar Djibouti om, indien nodig, te helpen bij een extractie van het Nederlands-Canadees Bataljon van UNMEE uit Ethiopië en Eritrea. De eenheid blijft in Djibouti tot de laatste Nederlandse UNMEE-eenheden zijn teruggetrokken.

De Apaches worden vanuit de Verenigde Staten per vliegtuig naar Djibouti vervoerd. Nederlandse Apaches zijn in het verleden reeds in Bosnië operationeel geweest. De Apaches maken deel uit van de Tactische Helikopter Groep (THG) van de Koninklijke Luchtmacht en zijn gestationeerd op de vliegbasis Gilze-Rijen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie