Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe: Man bijna verdronken

Datum nieuwsfeit: 15-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Persberichten van donderdagmiddag
16:26 donderdag 15 februari 2001

Roel Hallink, tel.: 0528-295033


* Man bijna verdronken

MEPPEL Vanmorgen is in alle vroegte aan het Galmanspad een 19-jarige man uit Texel te water geraakt. De man riep om hulp en deed tevergeefs pogingen om op de wal te klimmen. Zijn hulpgeroep werd gehoord door twee mannen uit Meppel (leeftijd niet bekend). Deze mannen hebben het slachtoffer uit het water gehaald. Het slachtoffer kon zich niet meer herinneren hoe hij te water was geraakt. Vermoedelijk was er alcohol in het spel en was hij het spoor op de een of andere manier bijster geraakt. Het slachtoffer werd in een winkel, wachtend op een ambulance, voorzien van een isolatiedeken. Vervolgens is hij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor verder onderzoek. De twee mannen uit Meppel hebben toch wel een heldendaad verricht, want zonder hun hulp was het slachtoffer vast en zeker verdronken.


* Diefstal uit auto

ASSEN Aan het Rhonepad is vanmorgen ingebroken in een auto. Via de ruit in het linkerachter portier werd het kinderzitje weggenomen. Ook het slot van het linkervoor portier werd vernield. De totale schade is niet bekend.

ZUIDWOLDE Vanmorgen is er ingebroken in een bestelauto die geparkeerd stond aan de Etstoel. De daders hebben aan de rechtervoorzijde van de auto het kleine zijruitje ingeslagen. Uit de auto worden een navigatiesysteem en lege cd-hoesjes vermist. De daders hebben de cd-wisselaar laten zitten. De schade is niet bekend.

ASSEN Aan de Cort van der Lindenstraat is vanmorgen ingebroken in een auto. De daders hebben eerst een poging gedaan het linkerachter portier te openen door middel van een breekvoorwerp. Toen dit niet lukte, is er een ruit ingeslagen. Het afdekzeil boven de kofferbak werd teruggeschoven en vervolgens werd er een tas weggenomen. In de tas zaten enkele handgereedschappen. De totale schade is onbekend.

RODEN Gisteren is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond bij een bedrijf aan de Produktieweg. Uit de auto is een autoradio weggenomen. Aan de auto was geen braakschade te ontdekken. Schade is niet bekend.


* Diefstal aanhangwagen

OUDE WILLEM In de nacht van 12 op 13 februari is aan de Tilgrupweg een aanhangwagen gestolen. De aanhanger betrof een zelfbouw en was al enige jaartjes oud. De ijzeren onderdelen van de aanhanger waren pas nog over geverfd met aluminium verf. De aanhanger staat hoog op poten en de koppeling is wat te groot. De totale schade is onbekend.


* Diefstal overige goederen

NOORD SLEEN Werd er aangifte gedaan van een gestolen motorkettingzaag van het merk Husqvarna. De zaag was weggenomen uit een boerderij aan de Dorpsstraat. Het is niet bekend wanneer de zaag precies gestolen is, wel is bekend dat de zaag de laatste twee weken niet meer gebruikt is. De totale schade ligt rond de f 1.000,00.

MEPPEL In de nacht van zondag op maandag is er vanaf een werkplek langs het spoor Meppel - Leeuwarden, een trilstamper gestolen. Dit is een apparaat waarmee de grond na werkzaamheden wordt verdicht. Tijdens de schafttijd is het trilapparaat, van het merk Wacker, ontvreemd. De omgeving is afgezocht, maar er werd niets gevonden. Wel was er een trekspoor te zien van de stamper vanaf de werkplek naar de dichtbij gelegen weg. De totale schade bedraagt ongeveer f 3.500,00.


* Ongeval met letsel

ZUIDLAREN Op de Millystraat t.h.v. de Kerkstraat vond gistermiddag een aanrijding plaats tussen een auto en een overstekende fietster. De fietster stak de Millystraat over. De auto kwam vanuit de Kerkstraat en wilde de Millystraat linksaf oprijden in de richting van de Groningerstraat. Midden op de Millystraat raakte de auto de fietster, die dacht dat de auto rechtsaf in de richting van de Stationsweg wilde rijden. Ze had echter geen richtingaanwijzing gezien van de auto. Beiden raakten elkaar nauwelijks, maar bij het afspringen van de fiets kwam de fietster ten val. De fietster had geen ernstig letsel opgelopen, maar is toch voor onderzoek over gebracht naar het ziekenhuis.


* Woningbrand

NIEUW AMSTERDAM Vanmiddag ontstond er een woningbrand in een woning aan de Vaart n.z. De brandweer had de zaak snel onder controle. De brand bleef beperkt tot de hoek van de kamer waarin het ontstaan is. Er ontstond wel rook en roetschade. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.


* Mondwater misleidt Politie
Klik op sneugeld.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie