Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Facelift centrum Meerzicht Zoetermeer gestart

Datum nieuwsfeit: 15-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Facelift centrum Meerzicht gestart met sloop wijk- en congrescentrum

De eerste concrete stappen om het centrum van Meerzicht te verbeteren zijn gezet. Als eerste wordt het wijk- en congrescentrum gesloopt en een deel van de vijverpartij. Het interieur van het wijk- en congrescentrum wordt nu gestript. Volgende week wordt begonnen aan de sloop van de vijverpartij. De werkzaamheden hebben vooral gevolgen voor de loop- en fietsroutes van en naar het winkelcentrum Meerzicht. Zo wordt de loopbrug naar sportschool Denkers en het voet- en fietspad langs de Meerzichtlaan afgesloten. Dit geldt ook voor het voetpad langs de waterpartij tussen de Meerzichtlaan en het parkeerterrein. De afsluiting duurt minimaal drie maanden.
De vrachtwagens die het puin van het wijkcentrum afvoeren, krijgen een aparte in- en uitrit rechtstreeks op de Meerzichtlaan. Ook op de Eesterwaard kunnen automobilisten in februari en maart een vrachtwagen met sloopafval tegen komen. Het gaat een beperkt aantal vrachtwagens die zand en puin afvoeren dat afkomstig is van de vijverpartij onder het spoor.
Alle sloopwerkzaamheden zijn ter voorbereiding op de bouw van de seniorenwoningen door woningbouwvereniging Hertog Hendrik van Lotharingen. Hiervoor wordt op dit moment een vrijstellingsprocedure gevoerd, om vooruitlopend op het nieuwe bestemmingsplan een bouwvergunning af te geven aan HHvL.
Meer informatie over de sloopwerkzaamheden, de procedure voor het verlenen van een bouwvergunning en over de voortgang van het voorontwerpbestemmingsplan is te lezen in de nieuwsbrief Meerzicht- centrum. Deze nieuwsbrief is volgende week verkrijgbaar bij het informatiecentrum en bij de wijkpost Meerzicht, Kerkebos 4. De nieuwsbrief is op internet (www.zoetermeer.nl) vrijdag al te lezen.

De werkzaamheden zijn het begin van een facelift voor Meerzicht- centrum. Plannen hiervoor zijn vier jaar geleden gestart. Vorig jaar is besloten om de vertraging die de plannen opliepen te beperken door het centrum niet als een geheel aan te pakken maar alvast te starten met het oostelijk deel van het centrumgebied. De gemeente heeft met woningstichting Hertog Hendrik van Lotharingen (HHvL) eind vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Op de plaats van het huidige wijk- en congrescentrum gaat woningstichting Hertog Hendrik van Lotharingen (HHvL) een complex van ongeveer 100 koopwoningen voor senioren bouwen. In de nieuwbouw is ruimte gereserveerd voor het bestaande gezondheidscentrum en voor sociaal-culturele voorzieningen, zoals de BOVOS en de wijkpost. Het woonzorgcomplex Albrandswaard dat ook eigendom is van HHvL, wordt gerenoveerd en uitgebreid.



Gemeente Zoetermeer © February 2001

Last update: 15 February 2001 (16:28)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie