Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Themamiddag over afvalscheiding bij bedrijven Zuid-Holland

Datum nieuwsfeit: 15-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

30-01-2001

Provincie organiseert themamiddag over afvalscheiding bij AMvB-bedrijven

Op donderdag 15 februari organiseert de provincie Zuid-Holland in het provinciehuis een themamiddag over afvalscheiding bij bedrijven die geen milieuvergunning nodig hebben. Dit zijn de zogenaamde Algemene Maatregel van Bestuur-bedrijven (AMvB), waarvoor de gemeenten het bevoegd gezag zijn. Het doel van de middag is om gemeenten informatie te geven over de toepassing van afvalscheiding bij AMvB-bedrijven in de praktijk. Ook worden mogelijkheden bekeken hoe gemeenten de bedrijven kunnen stimuleren om afvalstoffen in te zamelen, conform het programma GIBA (Gescheiden Inzamelen van Bedrijfsafval). Dit programma is in 1997 door het ministerie van VROM, gemeenten en provincies vastgesteld. Hierin staat dat de gescheiden inzameling van zowel de droge componenten uit het bedrijfsafval als het organisch bedrijfsafval geïntensiveerd moet worden. Gescheiden inzameling is een voorwaarde om te komen tot meer hergebruik, maar ook om eventueel te komen tot specifieke eindverwerking.

Tijdens de middag gaan verschillende sprekers in op de uitvoeringspraktijk. Er zal worden ingegaan op de mogelijkheden die gemeenten hebben om via stimulering, handhaving en een integrale benadering de afvalscheiding bij AMvB-bedrijven op niveau te krijgen en tegen welke knelpunten bedrijven aanlopen bij afvalscheiding. Ook is er aandacht voor de in voorbereiding zijnde financiële bijdrageregeling voor afvalpreventie en scheiding van het ministerie van VROM.

De themamiddag is bedoeld voor diegenen die direct te maken hebben met de uitvoering van het beleid over afval(scheiding); afdelingshoofden van milieu en/of handhaving bij gemeenten en milieudiensten en hun medewerkers.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie