Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Spreekuur Gedeputeerde Vissers (ZH) in de Leidse Regio

Datum nieuwsfeit: 15-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

12-02-2001

Spreekuur Gedeputeerde Vissers 15 februari in de Leidse Regio

Om de inwoners van de Leidse Regio de gelegenheid te bieden hun vragen en/of wensen aan het provinciebestuur voor te leggen organiseert de provincie een spreekuur. Het spreekuur vindt plaats op: donderdag 15 februari van 19.00 tot 21.00 uur in het Gemeentecentrum van Oegstgeest, Lytweg 9 te Oegstgeest.

De Leidse Regio maakt met de Duin- en Bollenstreek deel uit van één van de zes regionale gebieden in de provincie Zuid-Holland. Ieder gebied kent een gebiedsgedeputeerde. Voor de Leidse Regio en de Duin- en Bollenstreek is dit gedeputeerde Marcel Vissers.

De keuze voor de Leidse Regio betekent niet dat belangstellenden uit de Duin- en Bollenstreek niet welkom zijn. Belangstellenden worden verzocht zich vooraf aan te melden. Zij kunnen daarvoor bellen met 070-4417087.

De provincie werkt aan veel onderwerpen. In de gebieden van de samenwerkingsverbanden Leidse Regio (SLR) en de Duin- en Bollenstreek (SDB) doet ze dat in samenwerking. Met de SLR en SDB worden afspraken gemaakt voor de onderwerpen: wonen, werken, infrastructuur, milieu en landschap. Een aantal concrete activiteiten zijn: de steun van de provincie aan het wijkontwikkelingsplan van Leiden Noord. Dit plan resulteerde in verbetering van de woonomgeving waarvan de aanpassing van de groenstructuur in het Noorderpark een goed voorbeeld is. Een ander voorbeeld is de verdiepte inpassing van de A4. De provincie werkte aan dit plan met Leiderdorp, Leiden en Zoeterwoude. Die verdieping zal zorgen voor minder overlast naar de omgeving.

Het initiatief van de Leidse Regio om een landschapsbeleidsplan op te stellen met het Hoogheemraadschap en het Waterschap ondersteunt de provincie van harte. Omdat het gaat om een unieke omgeving is de provincie gestart met het kunst- en recreatieproject 'Zand-Water-Veen'. De resultaten van dit fotografieproject worden binnenkort zichtbaar in het gebied boven de Oude Rijn.

De RijnGouweLijn is de toekomstige sneltram. Met één kaartje is het straks mogelijk om met het openbaar vervoer, zonder overstap, van de Breestraat naar het strand te komen.

Gedeputeerde Vissers houdt zich naast de regiocoördinatie van de Duin- en Bollenstreek en de Leidse Regio bezig met de Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting, Cultuur en de Integrale Handhaving.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie