Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerking op het gebied van DNA sequencing

Datum nieuwsfeit: 15-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Plant Research International
Zoek soortgelijke berichten
Plant Research International

persbericht / nr. 2001-6, 15 februari 2001

Greenomics(TM) (Plant Research International B.V.) en PURAC starten samenwerking op het gebied van DNA sequencing

Greenomics(TM), het DNA-sequencing centrum van Plant Research International B.V. gaat in opdracht van PURAC het DNA van melkzuur producerende micro-organismen analyseren. De zeer nauwkeurige DNA sequentieinformatie die door Greenomics(TM) geleverd zal worden zal PURAC ondersteunen in hun onderzoek naar de functie en het gebruik van genen van deze micro-organismen. Greenomics(TM) zal gebruik maken van geavanceerde sequencing technologieën, automatisering, bioinformatica en kwaliteitscontrole procedures om sequenties te genereren en te assembleren tot een compleet genoom. Met de opheldering van het genoom kunnen nieuwe productiemethodes voor melkzuur worden ontwikkeld, die zullen leiden tot lagere kosten, minder afval en nieuwe producten. Met deze samenwerking wil PURAC haar leidende positie in de ontwikkeling van melkzuur-technologie bestendigen.

PURAC is `s werelds grootste en meest ervaren producent van L (+) melkzuur en melkzuur derivaten. PURAC heeft fabrieken in Brazilië, Spanje, Nederland en USA. PURAC heeft vertegenwoordigingen in meer dan 100 landen. PURAC is onderdeel van het beursgenoteerde CSM dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling, productie en vermarkting van voedingsmiddelen en voedingsingrediënten. De aandelen CSM zijn opgenomen in de AEX.

In 1999 is Greenomics(TM) van start gegaan als het DNA sequencing centrum van Plant Research International B.V. te Wageningen en is inmiddels erkend als een vooraanstaand laboratorium voor genoomonderzoek in Nederland. De aangeboden diensten variëren van het sequensen van complete genomen tot cDNA en PCR sequencing, genotyperen en bioinformatica. Greenomics(TM) voert opdrachten uit voor de agrofood en biotechnologische industrie en voor binnen- en buitenlandse overheden.

Plant Research International is een van de centrale organisaties in de ontwikkeling en uitvoering van het Strategisch Actieplan Agrofood Genomics. Dit plan beoogt Nederland een vooraanstaande positie te geven in de genomics-technologie die wereldwijd als cruciaal wordt gezien.Voor meer informatie:

Greenomics(TM)/ Plant Research International B.V Erik Toussaint
Hoofd Externe Communicatie
Tel: 0317 47 70 17
e-mail: (info@plant.wag)-ur.nl
websites:
www.greenomics.com (Greenomics)
www.plant.wageningen-ur.nl (Plant Research International)

PURAC
Roel Otto
Manager Microbiology R&D
Tel: 0183 69 58 17
e-mail: (R.Otto@Purac.com)
websites:
www.purac.com (Purac)
www.csm.nl (CSM)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie