Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitnodiging perspresentatie Openbaar Ministerie

Datum nieuwsfeit: 15-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Openbaar Ministerie
Zoek soortgelijke berichten

Openbaar MinisterieUitnodiging perspresentatie Openbaar Ministerie

Uitnodiging OM perspresentatie

donderdag 15 februari 2001

Aan de redacties,

Het College van procureurs-generaal, de landelijke leiding van het Openbaar Ministerie (OM), houdt op donderdag 15 februari de jaarlijkse perspresentatie. In aanwezigheid van minister A.H. Korthals wordt ingegaan op de prioriteiten die zijn opgesteld voor de opsporing en vervolging van strafbare feiten in 2001. Ook wordt aandacht besteed de oprichting van een nieuw parket: het functioneel OM, de Euroconversie en de aanstaande landelijke dekking van de gebiedsgebonden verkeersprojecten.

Uiteraard bestaat, na afloop van de inleidingen over deze onderwerpen, de mogelijkheid tot het stellen van vragen en het houden van interviews. De perspresentatie wordt dit jaar gehouden in de rechtbank in Utrecht. De Utrechtse hoofdofficier mr. I.E. Klopper-Gerretsen heet u morgen van harte welkom in de nieuwe rechtbank van de Domstad.

Vertegenwoordigers van de media die aanwezig willen zijn bij deze perspresentatie wordt verzocht dit vandaag (14 februari) voor 17.00 uur te melden bij de Voorlichtingsdienst Openbaar Ministerie, via telefoonnummer 070-3399823. Dit in verband met de in dit justitie-gebouw gebruikelijke beveiligingsmaatregelen. De perspresentatie begint om 14.00 uur, ontvangst vanaf 13.30 uur. De rechtbank Utrecht is gevestigd aan het Vrouwe Justitiaplein 1 in Utrecht. Het is niet mogelijk om parkeerplaatsen te reserveren. In de buurt van de rechtbank is het mogelijk om betaald te parkeren. Het station Utrecht CS is op 5 minuten loop afstand.

Nadere vragen of verzoeken met betrekking tot de perspresentatie kunnen worden gesteld aan Leendert de Lange, eveneens bereikbaar via het hierboven genoemde telefoonnummer (of 06-26498693).

14 feb 01 15:05

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie