Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder opent vernieuwde website gemeente Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 15-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Wethouder Janssens opent www.rotterdam.nl

Wethouder Nico Janssens (Informatiebeleid en Communicatie) opent op donderdag 15 februari om 15.00 uur vanuit de Burgerzaal in het Stadhuis de vernieuwde website van de gemeente Rotterdam. Voortaan functioneert www.rotterdam.nl als toegangspoort voor gemeentelijke informatie.

Of het nu gaat om informatie over een bouwvergunning, de ophaaltijden van het huisvuil, trouwen of de datum van een evenement. Voortaan kan iedereen zonder kennis van de gemeente de gewenste informatie op internet vinden. Door een gebruiksvriendelijke menustructuur, de producten en diensten op alfabet en een goede zoekmachine komt iedereen gemakkelijk en snel bij de juiste informatie.

Naast bovengenoemde verbeteringen is op de vernieuwde site een plattegrond met verschillende locaties in Rotterdam te vinden. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld scholen, ziekenhuizen of kerken opzoeken en vervolgens naar wens in- of uitzoomen op een plattegrond en meer informatie krijgen over de locatie van hun keuze.

Aanleiding
Aanleiding tot vernieuwing van de website was het versnipperde aanbod op internet van gemeentelijke informatie. Verschillende diensten boden al geruime tijd informatie via een eigen website en de adressen van deze sites stonden allemaal als link op www.rotterdam.nl. Voor de digitale bezoeker was de weg naar de gewenste informatie niet altijd eenvoudig. De gemeentelijke organisaties stonden weliswaar bij elkaar op één pagina, maar het probleem bleef dat burgers lang niet altijd wisten bij wie ze moesten beginnen met zoeken.

Eerste stap
Met de vernieuwing van de site streeft de gemeente naar betere toegangelijkheid van de gemeentelijke informatie. Hierna is de beurt aan serviceverbetering aan burgers door gebruik van internet, zoals bijvoorbeeld on-line kaartverkoop door theaters, elektronische huiswerkbegeleiding door het Centrum Educatieve Dienstverlening en elektronische aanvraag van een parkeervergunning bij het Parkeerbedrijf Rotterdam.

E-overheid
Bovenstaande initiatieven worden ontwikkeld door het deelproject e-overheid (electronische-overheid). E-overheid maakt onderdeel uit van het e-programma van de gemeente Rotterdam dat zich richt op versterking en versnelling van ict-initiatieven. Naast e-overheid bestaat het programma uit de projecten e-burgers, e-onderwijs en e-bedrijven. Voor meer informatie: www.e-programma.rotterdam.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie