Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Universiteit Utrecht lanceert debatwedstrijd op internet

Datum nieuwsfeit: 15-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Utrecht, 15 februari 2001

Universiteit Utrecht lanceert debatwedstrijd op Internet

De Universiteit Utrecht bestaat 365 jaar. Speciaal voor dit lustrum ontwikkelde de universiteit een nieuwe manier van discussiëren. Een openbare debatwedstrijd op internet met als doel tot oplossingen te komen voor actuele vraagstukken. www.beatingthebrains.nl is een on line discussieplatform waarop belanghebbenden met elkaar op de virtuele vuist gaan.

Waarom
Discussiëren op internet, zoals in nieuwsgroepen, is nu nog een rommeltje. Beating the Brains probeert dit te ondervangen door spelregels toe te voegen die de discussie stroomlijnen. Deelnemers kunnen elkaars meningen beoordelen. Slecht beoordeelde meningen verdwijnen naar de achtergrond, de beste en meest helder geformuleerde visies blijven over. Het spelelement houdt de discussie levendig en toegankelijk. De community zelf houdt de kwaliteit hoog.

Voor wie
Met het experiment Beating the Brains wil de universiteit kennis op een toegankelijke wijze verzamelen en verspreiden onder een grote groep mensen. Deskundigen zijn gevraagd een kader te scheppen waar iedereen op kan reageren. Van minister tot scholier. Van hoofdcommissaris tot agent. Van de directeur van Opel tot de gewone automobilist. Voor iedereen dus.


Onderwerpen

· Genen en gezondheid

· Europa wereldmacht

· De kennismaatschappij

· Verslaving

· De psychiatrisch patiënt van straat

· IT in de gezondheidszorg

· Weg met het schoollokaal

· Dierenleed en emotie

Noot voor redactie.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie