Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over herstructurering van Brits staalcorn Corus

Datum nieuwsfeit: 15-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Den Haag, 15 februari 2001

VRAGEN VAN HET LID HINDRIKS (PVDA) AAN DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN

1. Bent u op de hoogte van de voornemens van het staalconcern Corus en de Britse regering om te zoeken naar alternatieven voor de aangekondigde ontslagen? (1)

2. Heeft u over de voorgenomen herstructurering en de alternatieve plannen overleg gevoerd met uw Britse ambtgenoot? Zo ja, wat waren de uitkomsten van dat overleg? Zo nee, waarom is nog geen overleg tot stand gekomen?

3. Heeft u met de concernleiding van Corus, de centrale ondernemingsraad of de vakbeweging overleg gevoerd over de herstructureringsvoornemens en zo ja, wat waren de uitkomsten van dat gevoerde overleg? Zo nee, waarom is dat overleg tot heden uitgebleven?

4. Hoe beoordeelt u de aankondiging dat de Britse regering overweegt te participeren in alternatieven voor de aangekondigde herstructurering?

5. Bent u voornemens om, al of niet in samenwerking met de Britse regering, maatregelen te nemen met het doel de positie van de staalindustrie te versterken en zo ja, welke maatregelen overweegt u? Zo nee, waarom blijven beleidsvoornemens op dat punt uit?

6. Kunt u aangeven op welke wijze investeringen in nieuwe producten en processen kunnen leiden tot een versterking van de positie van de staalindustrie in Engeland en Nederland? Bent u bereid dergelijke investeringen te bevorderen en zo ja, op welke wijze?

(1) Algemeen Dagblad, 15 februari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie