Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederland verdeeld over gevolgen van nieuw Belastingstelsel

Datum nieuwsfeit: 15-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NIPO

Nederland sterk verdeeld over gevolgen van het nieuwe Belastingstelsel

Uit een onderzoek onder 1095 Nederlanders dat begin februari door het NIPO is gehouden, blijkt dat 34% van de Nederlanders meent dat ten gevolge van het ingevoerde Belastingplan 2001 het netto besteedbaar huishoudinkomen zal stijgen, 30% meent dat het gelijk zal blijven en 34% meent dat het zal dalen. Eenderde is voorstander van de belastingherziening, een vijfde tegenstander en de helft heeft er nog geen mening over.

Nederland sterk verdeeld over het nieuwe Belastingplan Op de vraag: "Denkt u dat het netto besteedbaar huishoudinkomen dit jaar zal stijgen, dalen of gelijk blijven, wanneer u alle nieuwe overheidsmaatregelen in overweging neemt, zoals de BTW-verhoging, de veranderde belastingsystematiek met een lagere belastingdruk maar ook met een mindere mogelijkheid tot aftrekposten", blijken de Nederlanders sterk verdeeld te reageren.
Eenderde heeft het idee dat het netto besteedbaar huishoudinkomen zal stijgen, volgens eenderde zal het gelijk blijven en ook weer eenderde meent dat het inkomen achteruit zal gaan. Deze verdeling is terug te vinden bij alle inkomensgroepen, van laag tot hoog.

Degenen die verwachten dat het besteedbaar huishoudinkomen gaat stijgen, verwachten gemiddeld een netto toename van 3,5%; de groep die een daling verwacht, is van mening dat het inkomen met gemiddeld 4% naar beneden gaat.

Eenderde voorstander, een vijfde tegenstander belastingplan Al met al is 34% van de ondervraagden voorstander van de belastingherziening, 19% blijkt tegen en 47% weet het nog niet en wacht vooralsnog de gevolgen af.

Bij publicatie of verspreiding graag de bron: NIPO, het marktonderzoekinstituut vermelden. Voor eventuele vragen kunt u terecht bij de sector Financiële Dienstverlening, Nina de Ruiter (020-5225 922). Het veldwerk heeft plaatsgevonden van 2 t/m 9 februari. Hierbij zijn 1.095 personen van 18 jaar of ouder ondervraagd die representatief zijn voor de 12,2 miljoen Nederlanders van 18 jaar of ouder.
Steekproefmarges zijn op dit onderzoek van toepassing. Voor ongeveer 1.100 respondenten zijn de marges plus/minus 2,8% bij resultaten van rond de 30% en plus/minus 3,1% bij resultaten van rond de 50%.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie