Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Benoeming hoogleraar Europees Migratierecht aan de KUN

Datum nieuwsfeit: 15-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten

Katholieke Universiteit Nijmegen

Bron: Afdeling Communicatie, tel. (024) 361 22 30 Aanmaakdatum: 15 februari 2001

Afdeling Communicatie

Homepage Persberichten/benoemingsberichten

Voorzieningen
Staven van het CvB
Diensten en bedrijven
met o.a.:
Dienst Communicatie en Marketing
Overige

MW. DR. E.H. GUILD BENOEMD TOT HOOGLERAAR EUROPEES MIGRATIERECHT AAN DE KU NIJMEGEN

Mw. dr. E.H. Guild is benoemd tot hoogleraar Europees Migratierecht bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Zij bezet de wisselleerstoel die is ingesteld door het Centrum voor Postdoctoraal Onderwijs.

Elspeth Guild (1954) studeerde van 1972 1976 in Canada (Klassieke talen), van 1976 1982 in Griekenland (Moderne Griekse literatuur) en van 1985 1987 in Engeland (Rechten). Zij promoveerde in 2000 aan de KU Nijmegen op het onderwerp: European Community law from a migrant's perspective.

Mw. dr. Guild verzorgt cursussen Europees migratierecht aan het Institut d'Etudes Politiques de Paris, aan de London School of Economics en in Nijmegen voor de Nijmegen Law School. Zij is vanaf 1997 als academisch coördinator verbonden aan het centrum voor Migratierecht. Inmiddels heeft zij een groot aantal publicaties over het Europees Migratierecht op haar naam staan. Verder is zij redactielid van the European Journal of Migration and Law. Zij maakt namens Groot Brittanië deel uit van het door de Europese Commissie ingestelde Network on the free movement of persons. Dit netwerk bestaande uit deskundigen van de lidstaten komt jaarlijks bijeen om ontwikkelingen op het gebied van het vrije verkeer van personen te bespreken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie