Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe leden commissie Welstand in Breda

Datum nieuwsfeit: 15-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

15-02-2001

Nieuwe leden commissie Welstand,
Het college van burgemeester en wethouders wil, na bespreking in de commissie ECG, met ingang van 1 januari 2001 de heren ir. K. Kaan, ir. J. de Graaf en ir. E.J. Brans benoemen als lid van de commissie Welstand, Architectuur en Monumenten (WAM). De heer ir. J. Geurst is per 1 januari 2001 de nieuwe voorzitter van de commissie WAM. Hij is lid van de commissie sinds 1 januari 1999. De leden van de commissie WAM adviseren het college over het alle aspecten op het gebied van het beleid inzake welstand, architectuur, stedenbouw en monumenten.

Omdat voorzitter R. Brouwers, de heer C. Rapp en mevrouw H.L. Saam aan het einde van hun zittingsperiode van vier jaar waren gekomen, moesten er drie vacatures worden ingevuld, waaronder die van voorzitter. De heer Geurst leidt samen met de heer Schulze het architectenbureau Geurst & Schulze in Den Haag. Hij heeft sinds 1984 een brede beroepspraktijk opgebouwd en is op parttime basis hoofd van de afdeling architectuur en bouwtechniek van de Rijksgebouwendienst geweest. Hij doceert aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam en Arnhem.

De heer ir. Kaan, in 1961 geboren te Breda, is directielid van het architectenbureau Claus en Kaan te Rotterdam. Het bureau werkt aan projecten zoals stedenbouwkundige plannen, commerciële en industriële gebouwen, woningbouw en restauraties. De heer Kaan ontwierp het nieuwe stadskantoor I a, dat in het Chassé Park (achter het huidige stadskantoor) zal verrijzen. Hij is docent op de Academie van Bouwkunst te Amsterdam en Rotterdam en gastdocent aan de Technische Universiteit te Delft.

Ir. De Graaf is stedenbouwkundige en publicist op het gebied van stedenbouw- en stedenbouwgeschiedenis. Van 1994 tot 1999 was hij voorzitter van het bestuur van het architectuurplatform Wils & Co te Den Haag. In die hoedanigheid leidde hij diverse openbare debatten op het vakgebied architectuur en stedenbouw.
Ook de heer de Graaf doceert aan de academie van bouwkunst en heeft diverse keren en op verschillende plaatsen als gastdocent voordrachten gehouden op zijn vakgebied.

Ir. Brans studeerde in 1986 af aan de T.H.- bouwkunde te Delft met als specialisatie Restauratie. Hij heeft brede ervaring opgedaan in binnen- en buitenland met het restaureren van gebouwen en met bouwhistorische onderzoeken. Bij de directie Ontwerp en Techniek van de Rijksgebouwendienst is de heer Brans geruime tijd ontwerper en projectleider van restauratieprojecten geweest en adviseur op het gebied van restauratietechnieken en restauratie-ethiek. De heer Brans is parttime werkzaam bij architectenbureau Rothuizen, van Doorn, t Hooft te Goes. Daar heeft hij gewerkt aan de restauratie en verbouw tot appartementen van het voormalig museum Justinus van Nassau aan het Kasteelplein te Breda.

Breda, 15 februari 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie