Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Klokkenberg op gemeentelijke monumentenlijst Breda

Datum nieuwsfeit: 15-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

15-02-2001

Klokkenberg op gemeentelijke monumentenlijst
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten medisch centrum de Klokkenberg op de gemeentelijke monumentenlijst te plaatsen. Het sanatorium, het ketelhuis, het transformatorhuis en twee op het terrein gelegen huizen worden toegevoegd aan de gemeentelijke monumentenlijst.
Ook de landschappelijke ligging van de Klokkenberg wordt beschermd. Door plaatsing op de monumentenlijst kan het gebouw in haar landschappelijke setting worden behouden.

De Klankbordgroep Monumenten Breda heeft het college verzocht de Klokkenberg te plaatsen op de gemeentelijke monumentenlijst. Naar aanleiding van dit verzoek is het complex en de landschappelijke ligging onderzocht. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie