Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Team Seedorf wint militaire kookwedstrijden

Datum nieuwsfeit: 16-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensiePersberichten


Team Seedorf wint 'Salon Culinaire'

16-02-2001

Een team van de Voedingskantine Seedorf heeft deze week de 'Salon Culinaire' gewonnen oftewel militaire kookwedstrijden op de mobiele veldkeuken. De drie dagen durende kookwedstrijden vonden plaats tijdens de Horeavakbeurs in Zuidlaren. Aan de wedstrijden deden acht teams mee van de Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht en Koninklijke Luchtmacht. De tweede prijs werd gewonnen door een team van de vliegbasis Gilze-Rijen. Brons werd gewonnen door een ander team uit Seedorf, dat van de 41ste Herstelcompagnie.

Tijdens de 'Salon Culinaire' bleek dat het militaire koken duidelijk weer in de lift zit. Volgens het comité culinair krijgsmacht (CCK) beginnen de inspanningen van de laatste jaren duidelijk vruchten af te werpen. Het 'kookteam CCK' is daar mede verantwoordelijk voor. Dit team werd in Zuidlaren gehuldigd voor de drie prijzen die vorig jaar in Erfurt (Duitsland) werden gewonnen tijdens de internationale Kookolympiade.
Het winnende team uit Seedorf zal begin maart ons land vertegenwoordigen in Fort Lee (Verenigde Staten) tijdens de 26ste editie van de 'U.S. Army Culinary Art Competition'. (foto Hennie Keeris).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie