Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Spreekuur Gedeputeerde Van Ruijven (ZH) in de Krimpenerwaard

Datum nieuwsfeit: 16-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

12-02-2001

Spreekuur Gedeputeerde Van Ruijven
op 16 februari in de Krimpenerwaard

Om de inwoners van de Krimpenerwaard de gelegenheid te bieden hun vragen en/of wensen aan het provinciebestuur voor te leggen organiseert de provincie een spreekuur. Het spreekuur vindt plaats op: vrijdag 16 februari van 16.30 tot 18.00 uur in Hotel Restaurant Belvedere, Lekdijk West 4 in Schoonhoven. De Krimpenerwaard maakt met de Alblasserwaard - Vijfheerenlanden deel uit van de gebiedsregio de Waarden. De Waarden is één van de zes regionale gebieden in de provincie Zuid-Holland. Ieder gebied kent een gebiedsgedeputeerde. Voor de Waarden is dit gebiedsgedeputeerde Loes van Ruijven.

Als u niet woont in de Krimpenerwaard dan bent u natuurlijk ook van harte welkom op dit spreekuur. Belangstellenden worden verzocht zich vooraf aan te melden. Zij kunnen daarvoor bellen met 070-4417112.

De provincie werkt aan veel onderwerpen. Zo staat zij aan de start van een nieuw streekplan voor de ruimtelijke inrichting van het gebied. Het gaat hierbij om ruimte voor water, natuur, landbouw, bedrijvigheid en wonen. In de Krimpenerwaard werkt de provincie aan de realisatie van natuur en aan een vitaal platteland. Dat doet zij onder meer via de landinrichting, het bestuursakkoord Nieuwe Stijl en het plan voor recreatie en toerisme. Verder neemt de provincie deel in de Stichting Bodembeheer Krimpenerwaard en in projecten als schoon water Bergambacht en het Hollandsche IJssel project.

De provincie beheert de infrastructuur van verkeer en vervoer in Zuid-Holland. In dat kader is onlangs de rotonde Stolwijkersluis aangepast en de N210 verbeterd.

Tevens bevordert ze de verkeersveiligheid, het fietsgebruik en het realiseren van collectief vraagafhankelijk vervoer. De Mantelzorgers en Vrijwilligers in de zorg staan dit jaar centraal. Op het provinciehuis is een bijeenkomst gehouden voor deze doelgroep. Binnenkort zal de provincie aangeven met welke projecten ze van start zal gaan.

Gedeputeerde Van Ruijven houdt zich naast de regiocoördinatie van de Waarden bezig met Zorg en Ouderenbeleid en streekplan Oost.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie