Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overname Perform SA door BMC Software

Datum nieuwsfeit: 16-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

BMC Software voegt Network Performance Management mogelijkheden toe aan PATROL® via overname van Perform SA

Inzicht in de netwerklaag maakt nog betere dienstverlening mogelijk

Amsterdam - 16 februari 2001 - BMC Software, toonaangevend aanbieder van e-business systeembeheer oplossingen, en Perform SA, een Franse ontwikkelaar van webgebaseerde software voor netwerkoptimalisatie, zijn een overeenkomst aangegaan voor de overname van Perform door BMC Software. Binnen de voorwaarden van deze overeenkomst leidt de overname tot een uitbreiding van BMC Software's marktleidende mogelijkheden op het gebied van end-to-end Service Level Management vanuit een applicatieservice-perspectief. Perform, een zelfstandige onderneming met hoofdkantoor in Aix-en-Provence, ontwikkelt softwareoplossingen voor het beheren van netwerkprestaties en het genereren van 'quality of service' (QoS)-indicatoren. Met deze oplossingen kunnen netwerkbeheerders netwerkeisen voorzien en de netwerkprestaties tijdig en op een voordelige wijze pro-actief beheren.
"De overname van Perform en haar producten voor het beheer van netwerkprestaties geeft onze organisatie de mogelijkheid om zakelijke beschikbaarheid van het netwerk tot en met het bedrijfsproces te garanderen", stelt Bob Beauchamp, president en chief executive officer van BMC Software. "De introductie van deze eenvoudig te installeren en gebruiksvriendelijke software stelt ons in staat producten en diensten sneller aan te bieden." "We zijn blij deel uit te kunnen maken van BMC en geloven dat met name de klant zal profiteren van deze sterke combinatie", vertelt Alain Bruno, CEO van Perform. "De combinatie van BMC's krachtige applicatiebeheer en ons beheer van netwerkprestaties biedt de klant zeer complete oplossingen voor alle mogelijke IT-wensen."
De belangrijkste producten van Perform - Visualisâ"¢ en Perform Dashboardâ"¢ - zijn ontworpen voor het beheer van de connectiviteit en performance van netwerkcomponenten. Gecombineerd met BMC Software's PATROL-oplossingen kunnen klanten beschikken over end-to-end service level management van hun volledige e-businessinfrastructuur.
"De huidige klant is op zoek naar beheeroplossingen die zijn in te zetten voor alle onderdelen van de infrastructuur en applicaties", aldus Herb Van Hook, vice president van het Amerikaanse META Group, Inc. "Voor BMC betekent deze overname weer een stap in die richting."
De overname betekent een uitbreiding van BMC Software's PATROL® business unit met ongeveer 75 werknemers, waarvan de ruime meerderheid werkzaam is binnen productontwikkeling. De transactie omvat een bedrag van 23 miljoen USD en zal naar verwachting eind deze maand worden afgerond. Perform werd geadviseerd door CIBC World Markets.

Over PATROL
PATROL is een uitgebreide, geïntegreerde oplossing die de snelle inzet van geavanceerd service level management mogelijk maakt door middel van een proces dat uitgaat van voortdurende verbetering. Het proces biedt klanten niet alleen de mogelijkheid service te meten in termen van eindgebruiker-reactietijd met betrekking tot zakelijke transacties en het publiceren van rapporten over het voldoen aan service level agreements (SLAs), maar biedt tevens de mogelijkheid voor geautomatiseerde diagnose van de belangrijkste oorzaken voor fouten en voorspelling van de impact van bedrijfsveranderingen op de geleverde servicekwaliteit. Vanuit een enkele grafische console biedt PATROL gecentraliseerd beheer en helpt het bij het pro-actief beheren van systemen, applicaties, databases en bronnen voor ondernemingen met e-business mogelijkheden.

Perform
Sinds de oprichting in 1987 is de missie van Perform het creëren van software voor netwerkbeheer en quality of service die zeer efficiënt is en eenvoudig te installeren, instellen en gebruiken. Perform's producten - erkend door meer dan 500 klanten - zijn ontworpen om netwerkmanagers in staat te stellen hun heterogene netwerken efficiënt te configureren en monitoren. De oplossingen van Perform zijn gebaseerd op Java-, XML-, CORBA-, CIM- en intranettechnologieën en -architecturen en kunnen daardoor werken met uiteenlopende oplossingen voor netwerkbeheer van leveranciers zoals Cisco, Hewlett-Packard en IBM. Perform is een zelfstandige onderneming met haar hoofdkwartier in Aix-en-Provence, Frankrijk. Voor meer informatie over Perform: perform.fr.

BMC Software
BMC Software is wereldwijd toonaangevend leverancier van beheeroplossingen en levert de meest complete systeembeheersoftware voor bedrijven die elektronisch zakendoen, maar ook gegarandeerde snelle implementatie. Deze Application Service Assurance-strategie verbetert de beschikbaarheid, de performance en het herstelvermogen van bedrijfskritische applicaties. Bedrijven kunnen deze beheermethodologie toepassen en daarmee hun klanten en partners laten zien dat zij een optimale service kunnen leveren door zich aan te melden voor BMC Software OnSite; een certificeringsprogramma met onder meer implementatieservices en regelmatige 'HealthChecks', uitgevoerd door BMC Software Professional Services. BMC Software is een Forbes 500-onderneming en behoort tot de S&P 500-bedrijven. Het bedrijf realiseerde in boekjaar 2000 een omzet van ruim $1,7 miljard. Het hoofdkantoor is gevestigd in Houston, Texas. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd op Schiphol-Rijk en het Nederlandse verkoopkantoor in Nieuwegein. Voor meer informatie: www.bmc.com

Voor redactionele informatie:
BMC Software b.v. Influx PR
Sharon Montsanto Marald Brons
030 608 55 00 055 366 30 34
(Sharon_Montsanto@bmc.com) (prinflux@cs.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie