Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP vindt TV-inbelspelletjes illegaal en ontoelaatbaar

Datum nieuwsfeit: 16-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Den Haag, 16 februari 2001

Naar aanleiding van vragen van SP- kamerlid Jan de Wit aan de staatssecretaris van Justitie over de toelaatbaarheid van belspelletjes op tv heeft het College van toezicht op de kansspelen hierover advies uitgebracht. Het College oordeelt dat ze niet voldoen aan de Wet op de Kansspelen en dat is voor De Wit aanleiding de staatssecretaris opnieuw te vragen een strafrechtelijk onderzoek in te stellen.

Feit is dat de bellers flink bij de neus worden genomen bij spelletjes als "Ja ik wil een miljonair", "Miljoenenjacht", "Een tegen 100" enz. . De tarieven voor inbelspelletjes liggen nu vaak op 1,25 tot 1,99 per gesprek. Verder hebben de bellers geen enkel inzicht hoe, en op welke wijze hun telefonische 'bijdrage' verwerkt wordt en wie geselecteerd wordt als winnaar. Dit is reden geweest voor de SP-fractie om er herhaaldelijk bij de staatssecretaris van Justitie op aan te dringen op te treden. Met als resultaat dat nu ook het College de gang van zaken rondom de inbelspelletjes ontoelaatbaar acht. In het advies neemt het College het standpunt in dat het reeds een aantal jaren gedogen van televisiespelletjes geleid heeft tot de huidige, onduidelijke situatie. Er is sprake van strijd met de Wet op de Kansspelen. In feite spekt de beller alleen de kas van de organisator van deze belspelletjes De Wit heeft naar aanleiding van het advies in Kamervragen opnieuw om strafrechtelijk onderzoek van de staatssecretaris gevraagd.

Inlichtingen

Jan de Wit 045-5714083,of 06-22788042

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie