Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leden akkoord met decentrale aanpak cao metaaltechniek

Datum nieuwsfeit: 16-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaaltechniek is een vakgroep van de CNV Bedrijvenbond

16-02-2001

Leden stemmen massaal in met decentraal aanpak cao metaaltechniek

De leden van CNV Metaaltechniek stemmen er massaal mee in om werkgevers in de metaaltechniek individueel te benaderen om tot een cao te komen. Dat bleek eerder uit de algemene ledenraadpleging, maar dat bleek gisteravond nog eens concreet toen eerste onderhandelaar Annemieke Bezemer in Heerenveen een zaal met 450 leden uit de sector toesprak.

De leden beschouwen het eerder door de werkgevers gepresenteerde eindbod voor de nieuwe cao als volstrekt onvoldoende en steunen massaal de door FNV, Unie en CNV gezamenlijk gekozen aanpak om werkgevers individueel te gaan benaderen. Deze aanpak houdt in, dat werkgevers de gelegenheid krijgen een protocol te ondertekenen waarbij ze akkoord gaan met de belangrijkste voorstellen van de bonden. Als ze tekenen, is er sprake van een akkoord en rust in hun bedrijf; tekenen ze niet, dan sluit de bond niet uit dat in hun bedrijf acties worden georganiseerd.

Nadere inlichtingen:

Annemieke Bezemer
030-6348348

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie