Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bouwbranche enthousiast over internationale bouwbeurs

Datum nieuwsfeit: 16-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bouwbranche IS ENTHOUSIAST OVER INTERNATIONALE BOUWBEURS

Inleiding
USP Marketing Consultancy heeft net na afloop van de Internationale Bouwbeurs onder ruim 300 bedrijven uit de bouwbranche geïnventariseerd of men naar de Bouwbeurs is geweest, hoe men de Bouwbeurs waardeert en wat de algemene houding is ten aanzien van vakbeurzen (de USP Bouwbeurs Barometer). In het onderstaande artikel worden bevindingen gerapporteerd. De USP Bouwbeurs Barometer is uitgevoerd onder directeuren van architectenbureaus, van hoofdaannemers B&U, van afbouw bedrijven zoals schildersbedrijven, stukadoors en tegelzetters en directeuren van installatiebedrijven.

Beursbezoek
Gemiddeld is 36% van alle directeuren van onderzochte bedrijven geweest. Het percentage directeuren dat is geweest, is bij architectenbureaus en aannemers B&U het hoogst. Van de directeuren bij architectenbureaus in Nederland is 47% geweest en van de directeuren bij aannemers 44%. Aan de gesproken directeuren is ook gevraagd of anderen uit de organisatie naar de Internationale Bouwbeurs zijn geweest. Zodoende kon worden bepaald in welke mate van organisaties één of meer werknemers naar de Bouwbeurs zijn geweest. Van gemiddeld 47% van de onderzochte bedrijven is in ieder geval één werknemer naar de Internationale Bouwbeurs geweest. Van de architectenbureaus in Nederland is 66% naar de Internationale Bouwbeurs geweest. Van de aannemers B&U betreft dit 59% van de bedrijven. Van de afbouwers en met name installateurs zijn relatief weinig bedrijven naar de Internationale Bouwbeurs geweest (42% respectievelijk 19%).

Bezoekredenen liggen met name gelegen in het op de hoogte blijven van nieuwe producten en diensten (voor 45% van de Internationale Bouwbeurs bezoekers), het op de hoogte blijven van marktontwikkelingen (24%) en het op de hoogte blijven van het productaanbod voor de bouw in het algemeen (11%). Het onderhouden van relaties met leveranciers en het zoeken van nieuwe leveranciers wordt door minder dan 10% van de Bouwbeurs bezoekers genoemd. De belangrijkste reden om niet naar de vorige week gehouden Internationale Bouwbeurs te gaan ligt gelegen in het feit dat men het te druk heeft op het werk (57% van de niet bezoekers). Andere redenen, zoals "er zijn meer interessante beurzen" of "het is te druk op de Bouwbeurs" worden door minder dan 10% van de niet bezoekers genoemd.

In het onderzoek is ook gekeken welke op de bouw gerichte vakbeurzen men zoal bezoekt. Door architecten, aannemers B&U en afbouwers is de Internationale Bouwbeurs het meest bezocht. Bij installateurs is de VSK het meest bezocht. Na de Internationale Bouwbeurs wordt de Bouwvakbeurs in Zuidlaren door een behoorlijk percentage van aannemers B&U en afbouwers bezocht. Aannemers B&U zijn de meest trouwe beursbezoekers. Slechts 9% stelt nooit naar beurzen te gaan. Bij architecten bedraagt dit percentage 15%, bij installateurs 28% en bij afbouwers 29%.

Ervaringen met Internationale Bouwbeurs
Degenen die naar de Internationale Bouwbeurs zijn geweest is een aantal stellingen voorgelegd om hun ervaringen te pijlen. Ten aanzien van de stelling dat men op de Internationale Bouwbeurs veel nieuwe producten en diensten heeft gezien is gemiddeld 2% het zeer mee eens en 30% het eens. Gemiddeld is zo goed als 50% het echter niet eens met deze stelling. Installateurs staan het meest positief ten aanzien van deze stelling en afbouwbedrijven het minst. De tweede stelling die men voorgelegd heeft gekregen betrof de volgende: 'Op de Internationale Bouwbeurs hebben we veel nieuwe potentiële leveranciers leren kennen'. Van de respondenten was gemiddeld 2% het zeer met deze stelling eens en 22% het eens. Wederom 50% van de respondenten is het echter niet eens met deze stelling. Wederom zijn installateurs het meest de mening toegedaan veel mogelijke nieuwe leveranciers te hebben leren kennen.

De derde stelling welke men voorgelegd heeft gekregen luidde als volgt: 'Op de Bouwbeurs hebben we veel relaties gesproken'. Bijna 60% van de bezoekers is het hiermee eens. Slechts 30% kan zich niet vinden in deze stelling. Aannemers B&U en afbouwers stellen het meest dat ze veel relaties hebben gesproken. Architecten en met name installateurs hebben het minst relaties op de Internationale Bouwbeurs gesproken. De vierde stelling had betrekking op het op de hoogte blijven van het productaanbod binnen de bouw. Ruim 67% van de bezoekers stelt dat men door het bezoek aan de Internationale Bouwbeurs weer beter op de hoogte is geraakt van het productaanbod voor de bouw. Aannemers en architecten zijn het meest met deze stelling eens. Als laatste met betrekking tot de Internationale Bouwbeurs is de volgende stelling voorgelegd: 'Het bezoek aan de Internationale Bouwbeurs was een geslaagde dag'. Ruim 82% van de bezoekers is het hiermee eens. Slechts 9% is het hier niet mee eens. Grote verschillen tussen marktpartijen zijn er niet.

Houding ten aanzien van vakbeurzen voor de bouw in het algemeen Om de houding ten aanzien van vakbeurzen voor de bouw in het algemeen te peilen zijn nog een viertal andere stellingen onderzocht onder zowel degenen die de Internationale Bouwbeurs hebben bezocht als degenen die niet zijn geweest. De eerste stelling luidde als volgt: 'Vakbeurzen leiden tot relaties met nieuwe leveranciers omdat in ons bedrijf regelmatig producten worden gebruikt van fabrikanten die we op vakbeurzen hebben leren kennen'. Gemiddeld is 31% van de respondenten het hiermee eens. Ruim 56% is het niet eens met deze stelling. Verschillen tussen marktpartijen zijn gering.

De tweede stelling betrof de volgende: 'Ik vind het belangrijk dat bekende fabrikanten op de vakbeurzen zijn met een stand'. Van de respondenten is gemiddeld 78% hiermee eens. Wederom zijn er geen grote verschillen tussen de onderzochte marktpartijen.

De derde stelling luidde als volgt: 'Vakbeurzen bieden een goede gelegenheid om met leveranciers over de markt van gedachte te wisselen'. Ruim 52% van de geïnterviewden is het hiermee eens terwijl 37% het niet eens is met deze stelling. Architecten vinden het minst dat vakbeurzen een goede gelegenheid bieden om met leveranciers van gedachte te wisselen. De laatste stelling was de volgende: 'Vakbeurzen zijn nog steeds van deze tijd ook al zijn er genoeg mogelijkheden om informatie sneller te vinden en relaties beter persoonlijk te onderhouden'. Van de geïnterviewden vindt 37% dat vakbeurzen nog zeker een functie hebben. Ruim 45% stelt echter dat vakbeurzen minder van deze tijd zijn.

In het algemeen kan worden geconcludeerd dat de Internationale Bouwbeurs door een groot percentage van de onderzochte marktpartijen bezoekt wordt. Verder blijkt dat de Internationale Bouwbeurs de belangrijkste vakbeurs voor bouwend Nederland is. Middels de Bouwbeurs blijft men op de hoogte van nieuwe producten en kan men veel relaties spreken. De markt vindt ook dat grote fabrikanten vanwege hun marktstatus verplicht zijn op vakbeurzen aanwezig te zijn en dan met name vanwege het relatie onderhoud.

drs. Jan-Paul Schop
De auteur is als managing partner verbonden aan het onderzoeks- en marketingadviesbureau USP Marketing Consultancy te Rotterdam. USP voert continu beschrijvend marktonderzoek binnen de bouwwereld uit, waarbij USP zich heeft gespecialiseerd in het uitvoeren van exclusieve onderzoeken waaronder veel klantentevredenheids- en imago onderzoeken. Wanneer u meer informatie wenst over USP kunt u bellen naar USP (tel: 010-2066900). Ook op de site www.uspmarketingconsultancy.nl kunt u meer informatie over USP en door USP uitgevoerde onderzoeken terug vinden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...