Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 16-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.40 uur
Gewelddadige beroving

AMERSFOORT Bij de Brouwerstunnel vond donderdagavond een gewelddadige beroving plaats.

Rond tien uur liep een 18-jarige inwoner van Baarn met een vriend (geen nadere gegevens bekend) door de tunnel richting het station. In de tunnel vroegen drie jongens om een vuurtje. Op het moment dat de vriend van de 18-jarige een aansteker pakte werd hij vastgepakt. Een ander trok een vuurwapen en zette deze op de keel van de jongen. De drie jongens eisten geld, maar dat had het slachtoffer niet bij zich. Hierop werd de 18-jarige bedreigd met het wapen. De jongens pakten zijn portemonnee en gingen er vandoor.

Het gaat om drie jongens met een donkere huidskleur. Alle drie droegen zij een baseballpet. Eén van hen had een witte broek aan, een ander droeg een donkerblauwe jas met het merkteken van Nike op de achterkant. De jongens worden tussen de 16 en 19 jaar geschat. Zij liepen weg richting het station. Wie meer informatie over deze daders heeft of iets heeft gezien wordt verzocht de politie in Amersfoort te bellen via 0900 8844.

Winkeldieven gepakt

AMERSFOORT Een achttienjarige inwoner van Soest is donderdagmiddag rond half drie aangehouden wegens winkeldiefstal. De jongeman trachtte voor enige honderden guldens aan goederen zonder betalen mee te nemen uit een winkel aan de Langestraat. Het alarm ging echter af toen hij de winkel wilde verlaten. Personeel van de winkel belette de man weg te gaan en seinde de politie in.

De politie hield donderdagmiddag een 15-jarige jongen uit Amersfoort aan wegens winkeldiefstal. Het personeel van een winkel aan de Pieter Stastokerf had de jongen in de gaten toen hij snoep aan het stelen was en hield de jongen vast totdat de politie kwam. Hij moest mee naar het bureau en krijgt een alternatieve straf.

Vijftienjarige automobilist

AMERSFOORT Omdat hij als vijftienjarige jongen een auto bestuurde, probeerde deze inwoner van Amersfoort donderdagmiddag aan een controle door de politie te ontkomen. Na een achtervolging werd hij toch om tien over half vier op de Van Brakelstraat aangehouden. De jongen kreeg een proces-verbaal.

Ruzie op Operaplein

AMERSFOORT Een al een tijdje spelende ruzie tussen meerdere personen kwam donderdagmiddag op het Operaplein tot uitbarsting. Rond kwart voor vier ontstond een woordenwisseling doordat een 25-jarige vrouw uit Amersfoort een bekende man (geen nadere gegevens bekend) op het plein tegenkwam. Bekenden van de vrouw begonnen zich er mee te bemoeien en vervolgens vlogen artikelen van een winkel naar de man. De man begon daarop met een stuk hout te slaan. Er werd over en weer geslagen en gegooid met ondermeer stenen. Een 21-jarige vriend van de vrouw uit Rotterdam liep een hoofdwond op. Vermoedelijk liep de man ook verwondingen op. De politie heeft de zaak in onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie