Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Amsterdam-Amstelland: verdachte aangehouden

Datum nieuwsfeit: 16-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Politie nieuwsberichten:

Verdachte aangehouden

15-2-2001. Afgelopen nacht heeft een arrestatieteam vijf mannen aangehouden in Zwolle. Onder de verdachten bevindt zich vermoedelijk de overvaller die op 2 februari jl. zijn partner doodschoot tijdens een overval op een belwinkel aan de Osdorperban. De politie kwam het vijftal op het spoor naar aanleiding van binnengekomen informatie. De mannen waren per auto op weg naar Zwolle, vermoedelijk om een overval te plegen. De vijf zitten vast aan een politiebureau en worden naar het zich laat aanzien maandag voorgeleid bij de officier van justitie. De auto is in beslag genomen.

Maandag 5 februari verzonden wij onderstaand persbericht:

Overvaller doodgeschoten
In een belwinkel aan de Osdorperban heeft een overvaller vrijdagavond zijn medeovervaller doodgeschoten. Het overvalsduo kwam vrijdagavond de winkel binnen, bedreigde een aantal aanwezigen met een vuurwapen en eiste geld. Terwijl de gewapende overvaller in een hoek van de zaak bleef staan sprong zijn maatje over de toonbank. Achter de toonbank ontstond een worsteling met de eigenaar van de zaak. De gewapende man loste hierop een schot. Hierbij werd de worstelende overvaller dodelijk getroffen. De winkelier rende hierop naar het bureau Meer en Vaart om hulp te halen. De gewapende overvaller was er inmiddels vandoor gegaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie