Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

WatnouNS geeft overzicht van vertragingen voor studenten

Datum nieuwsfeit: 16-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
WatnouNS geeft een overzicht van vertragingen voor studenten

Datum: 16-2-2001

De Nederlandse Spoorwegen hebben sinds 15 februari jongstleden een compensatie regeling voor reizigers die een vertraging hebben opgelopen van meer dan 30 minuten. Deze regeling geldt voor alle reizigers waaronder jaarkaarthouders en OV-Studentenkaarthouders.

"Reizigers kunnen vanaf 15 februari geld terug krijgen bij een treinvertraging van een half uur of langer. De regeling geldt voor alle vertragingen op het door NS bereden spoornet. In het overgangscontract dat NS onlangs sloot met de minister van Verkeer & Waterstaat is afgesproken dat NS uiterlijk per 1 juli 2001 een financiële vergoeding bij vertraging invoert.
Wanneer reizigers met een vertraging van een half uur of meer aankomen op het bestemmingsstation, kunnen zij aan het loket een formulier ophalen waarmee zij geld terug kunnen vragen. Over enige tijd zal het formulier ook via Internet te verkrijgen zijn. De klant kan het ingevulde formulier met het treinkaartje of een kopie van het abonnement gratis opsturen naar NS. Bij een vertraging van 30 tot en met 59 minuten krijgen reizigers met een enkele reis de helft terug van de prijs van hun kaartje. Voor reizigers met een retour is dit een kwart van de prijs. Bij een vertraging van een uur of langer krijgen reizigers met een enkele reis het volledige bedrag terug en reizigers met een retour de helft. Voor abonnementhouders (inclusief OV-Studentenkaarthouders) geldt een aparte berekening naar kaartsoort." (Bron NS)

Studenten kunnen dus geld terugvragen bij de Nederlandse Spoorwegen als ze een vertraging van 30 minuten of meer hebben. Een zwak punt in de regeling is echter dat de NS niet kan bewijzen dat een persoon niet in de vertraagde trein zat.
Watnou NS (www.watnou.com/ns) speelt hierop in en verzamelt vertragingen voor studenten zodat heel studerend Nederland gebruik kan maken van de blunder van de NS*. Studenten worden gevraagd gehoor te geven aan deze oproep en hun vertragingen door te geven op de site zelf. We zouden u zeer erkentelijk zijn als u aandacht zou willen besteden aan deze site. Voor verdere vragen of informatie kunt u ons mailen op (ns@watnou.com).

Met vriendelijke groeten,

Koen Arnoldus & Wouter Zanen
Watnou NS www.watnou.com/ns
e-mail (ns@watnou.com)


*Watnou NS is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik van informatie op de site. Watnou NS verzamelt slechts de gegevens.

Telefoon via 030-2881286

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie