Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VWS en VROM: advies over gebruik desinfecterende producten

Datum nieuwsfeit: 16-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gezondheidsraad

PERSBERICHTAntibacteriële producten verstandig gebruiken

Het gebruik van schoonmaakmiddelen en producten voor lichaamsverzorging waarin desinfecterende stoffen zijn verwerkt, is vaak onnodig en wellicht zelfs ongewenst. Dit schrijft de Gezondheidsraad in een vandaag verschenen signalerend advies aan de Ministers van VWS en VROM.

Consumentenproducten die desinfectantia, zoals triclosan, chloorhexidine of quaternaire ammoniumverbindingen, bevatten, zijn in opmars. Te denken valt aan schoonmaakmiddelen, handzeep, douche-gel, deodorant, aftershave en tandpasta. Lang niet altijd is wetenschappelijk aangetoond dat routine-gebruik van deze antibacteriële of 'hygiënische' producten bijdraagt aan vermindering van het aantal infecties. Bij een goede persoonlijke hygiëne - ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie