Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaams onderwijs voor verbod cannabisgebruik op scholen

Datum nieuwsfeit: 16-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Sector Pers en Public Relations
Contactpersoon: Dries Vandermeersch
E. Jacqmainlaan 20, 1000 Brussel
tel. 02-790 93 06 - fax 02-790 95 06 - gsm: 0477-23 13 57 e-mail: (dries.vandermeersch@rago.be)

PERSBERICHT
Datum: 16 februari 01
Fax /E-mail bestemd voor: Alle nieuwsredacties

Betreft: Gemeenschapsonderwijs voorstander algemeen verbod cannabisgebruik

Naar aanleiding van de nota van de federale regering over het gebruik van cannabis is er heel wat verwarring ontstaan en wenst het Gemeenschapsonderwijs zijn standpunt met betrekking tot deze materie mee te delen.

Verbod
Het Gemeenschapsonderwijs blijft voorstander van een algemeen verbod van cannabisgebruik op school en acht het aangewezen dat er wordt opgetreden tegen het gebruik van cannabis buiten de school dat voor overlast zorgt in de school.

Preventie
Het Gemeenschapsonderwijs besteedt bijzonder veel aandacht aan preventieve activiteiten op school. De jarenlange inspanningen die reeds geleverd werden om tot een open, maar kordaat preventiebeleid te komen worden verder gezet. Het lijkt ons onvoldoende om het preventiebeleid alleen binnen de schoolmuren te voeren. Wij blijven voorstander van een intensieve samenwerking met verschillende diensten op regionaal en gemeentelijk vlak om een totaal preventiebeleid uit te werken. Het Gemeenschapsonderwijs zal ook gebruik maken van de middelen die de regering aanreikt.

Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met de persverantwoordelijke, Dries Vandermeersch.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie