Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Faber geeft 1.5 miljoen extra voor natuurregeling

Datum nieuwsfeit: 16-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Faber geeft 1,5 mln extra voor natuurregeling

16 februari 2001 -
Staatssecretaris Geke Faber van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij stelt dit jaar 1,5 miljoen gulden extra beschikbaar om het maatschappelijke draagvlak voor natuur te vergroten. Dit jaar heeft ze al ruim 4 miljoen gulden subsidie toegekend, maar omdat het aantal aanvragen aanzienlijk groter is dan het beschikbare bedrag, heeft de staatssecretaris besloten het budget te verhogen.

Het betreft subsidies aan projecten op het gebied van de Versterking van de Maatschappelijke Betekenis van Natuur (Regeling VMBN). De subsidieregeling is voor het derde jaar in werking.Op basis van een evaluatie van de resultaten van de eerste twee jaar heeft Faber besloten nog voor de zomer de regeling opnieuw open te stellen, dit keer vooral gericht op interactieve beleidsvorming en het vervullen van een brugfunctie tussen maatschappij en overheid.

De beschikbare 4 miljoen is onder andere gegaan naar de Stichting Ecokids Nederland, de Stichting Duinbehoud en de Stichting wAarde voor projecten op het gebied van Natuur- en Milieu educatie. Landschapsbeheer Nederland, de Bomenstichting, het Centrum voor Landbouw en Milieu en de Stichting Natuur en Milieu krijgen een bijdrage voor voorlichtingsprojecten. In totaal hebben 16 organisaties voor 26 projecten subsidie gekregen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie