Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse CAO's in ontwerp van decreet

Datum nieuwsfeit: 16-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Vlaamse regering

PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING

VERGADERING VAN 16 FEBRUARI 2001

Vlaamse CAO's in ontwerp van decreet

Op voorstel van minister Renaat LANDUYT, Vlaams minister van Werkgelegenheid en Toerisme, hechtte de Vlaamse rege- ring haar principiële goedkeuring aan een voorontwerp van decreet inzake Vlaamse collectieve arbeidsovereenkomsten (CAO's).

Een decretale regeling voor Vlaamse CAO's dringt zich op. Tal van aan werkgelegenheid gerelateerde aangelegenheden werden bij de verschillende staatshervormingen staps- gewijs aan de Gemeenschappen en de Gewesten overgedragen. Zo is de Vlaamse overheid thans volledig bevoegd voor beroepsopleiding, arbeidsmarktintegratie van mindervali- den, tewerkstellingsbeleid en taalgebruik in het bedrijfsleven in Vlaanderen. Ook kinderopvang en het woonwerkverkeer kunnen aan dit lijstje worden toegevoegd.

Minister Landuyt onderstreept dat het afsluiten van akkoorden tot de uitsluitende bevoegdheid van de sociale partners behoort. Met een Vlaams CAO-decreet wil de minister de afspraken tussen de sociale partners bestendigen door ze algemeen bindend te verklaren. Bovendien kunnen de middelen die de Vlaamse overheid inzet voor werkgelegenheid, hetzij via het VESOC-overleg hetzij via de VDAB, op die manier efficiënter worden ingezet.

Minister Landuyt zal nog het advies inwinnen van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen en van de Raad van State.

Persinfo : Myriam Rebahi, woordvoerster van minister Landuyt - tel. 02 - 553 25 60

- GSM 0474 - 78 99 97

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie