Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EU over referendum constitutionele hervorming in Bahrein

Datum nieuwsfeit: 16-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: European Commission
Zoek soortgelijke berichten
European Union

Bahrein : Referendum on Constitutional Reform Press Release: Brussels (16-02-2001) - Press: 52 - Nr: 6292/01


Brussel, 16 februari 2001

(OR. en)

6292/01 (Presse 52)

P 32/01

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie betreffende het referendum over de constitutionele hervorming in Bahrein

De Europese Unie verwelkomt het resultaat van het referendum over de constitutionele hervorming dat op 14 en 15 februari in Bahrein is gehouden en acht de grote deelname aan het referendum en de overweldigende meerderheid waarmee het hervormingsproject is goedgekeurd bemoedigend.

Tevens prijst de Europese Unie de Emir van Bahrein die, door via een amnestiemaatregel tal van politieke gevangenen vrij te laten, een goed klimaat heeft weten te creëren voor het welslagen van het referendum. Met de grotere deelname van burgers aan de regering en de scheiding van machten, zoals vastgesteld in het "Nationaal Handvest", zijn positieve stappen gezet op de weg naar democratische hervormingen in Bahrein.

De Europese Unie vindt het bijzonder bemoedigend dat vrouwen hebben kunnen deelnemen aan het referendum, en hoopt dat democratische rechten voor vrouwen, inclusief actief en passief kiesrecht, nu verankerd zullen worden in de nieuwe Grondwet van Bahrein.

De met de Europese Unie geassocieerde landen van Midden- en Oost-Europa, de geassocieerde landen Cyprus, Malta en Turkije, alsmede de EVA-landen die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, sluiten zich bij deze verklaring aan.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie