Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 17-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 17-02-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 17 februari 2001

Dagelijkse berichten

Scheemda: automobilist onder invloed
De politie heeft vannacht bij Scheemda een 29-jarige man uit Veendam aangehouden wegens rijden onder invloed. De reed met zijn auto over de A7 en bleek bij een routinecontrole onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte werd gemeten van 1.4 promille. Na verhoor is de man heengezonden met een dagvaarding en een rijverbod van 7 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Delfzijl: man mishandelt politieagent
Voor een discotheek aan de Nieuweweg in Delfzijl heeft de politie vannacht een 34-jarige in man uit Delfzijl aangehouden wegens mishandeling van een politieman. De verdachte sprong plotseling voor de politieauto van twee surveillerende agenten en versperde de weg. Toen de agenten de man vroegen wat hij wilde werd hij kwaad en stelde hij zich agressief tegen de beide politiemensen op. Direct daarop werden de agenten aangesproken door een discotheekbezoeker die mededeelde dat de man de disco was uitgezet vanwege vervelend gedrag en dat hij ook een discobezoekster zou hebben geslagen. Toen de agenten daarop de politieauto parkeerden om poolshoogte te gaan nemen schopte de verdachte tegen de politieauto aan. Terwijl één van de agenten naar de disco liep om zich op de hoogte te stellen van de toestand van het mishandelde meisje raakte de andere politieman in gevecht met de verdachte. Die vernielde een politieportofoon en schopte de agent. De politieman liep daarbij letsel aan een arm op. Samen met zijn collega wist hij de agressieve man te overmeesteren en naar het politiebureau te brengen. Ook de verdachte liep bij de vechtpartij letsel op aan het gezicht. Hij is na onderzocht te zijn door een arts ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor vernieling, mishandeling en verzet tegen de aanhouding.

Uithuizermeeden: fietsendieven aangehouden
Een 35-jarige en een 30-jarige man uit Uithuizen zijn gistermiddag door de politie aangehouden aan de Hoofdstraat in Uithuizermeeden. Ze werden door getuigen aan de politie aangewezen nadat ze bij een plaatselijke rijwielhandelaar, ook aan de Hoofdstraat, twee nieuwe fietsen met een gezamenlijke waarde van ruim 1300 gulden hadden weggenomen. De verdachten zijn naar het politiebureau gebracht en na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Ze ontkenden de diefstal. De fietsen worden terug gegeven aan de rijwielhandelaar.

Veendam: jongeren aangehouden
Aan de Van Beresteijnstraat in Veendam heeft de politie gisteravond drie jongens in de leeftijd van 18 en 16 jaar, uit Veendam en Oude Pekela aangehouden. De mannen hielden zich op, op het dak van het zogenaamde ABC-complex en waren daar baldadig. Een getuige zag hen en belde de politie nadat één van de verdachte een buitenkraan had vernield. Bij onderzoek door de politie bleek dat de man uit Oude Pekela de vernieling daadwerkelijk had gepleegd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor vernieling. Na verhoor is hij heengezonden. Alle drie de verdachten krijgen een bekeuring voor het zich zonder noodzaak ophouden op het parkeerdak van het complex.

Hoogezand/Scharmer/Froombosch: snelheidscontroles De politie heeft gistermiddag snelheidscontroles gehouden op de Kielsterachterweg in Hoogezand, de A7 bij Scharmer en op de Hoofdweg in Froombosch. In Hoogezand reden 77 van de 620 gecontroleerde voertuigen sneller dan de maximaal toegestane snelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km per uur. Op de A7 werden 911 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 96 sneller dan 120 km per uur. Hier bedroeg de hoogste snelheid 164 km per uur. In Froombosch tenslotte passeerden 184 voertuigen de radarauto van de politie. Zeventien bestuurders reden sneller dan de toegestane maximumsnelheid van 50 km per uur. In Froombosch reed de snelste bestuurder 85 km per uur.

Sauwerd: jonge geweldplegers
Op het NS-station in Sauwerd heeft de politie gisteravond rond middernacht drie jongens in de leeftijd van 14 en 15 jaar, alle drie uit Bedum aangehouden wegens openlijke geweldpleging. De jongens hadden een jeugdsoos in Sauwerd bezocht en wilden met de trein naar huis. Ze misten een trein en wilden terug naar de soos. Onderweg van een naar het station lieten ze een spoor van vernielingen achter. Aan de Stationsstraat, Lindenlaan, Plantsoenweg, De Hooilanden, Langs de Tocht en de Meidoornlaan vernielden ze in totaal 12 geparkeerde autos. Daarvan braken ze antennes en ruitenwissers af en schopten ze spiegels kapot. Op het Station vernielden ze drie gestalde fietsen door er hard mee tegen palen te rijden en de fietsen hard op straat te smijten. Tevens namen ze twee brievenbussen bij woningen weg en gooiden die, net als een afvalcontainer van een woning, in een sloot. Ook werd een plank van een tuinafrastering kapot getrapt. Een bewoner van de Lindenlaan zag de knapen een auto vernielen en belde de politie die de knapen na enig zoeken bij het station aantrof. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn de knapen aan hun ouders overgedragen. Ze krijgen proces-verbaal voor openlijke geweldpleging, vernieling en baldadigheid. De politie heeft alle benadeelden nog niet kunnen traceren. Zij worden alsnog verwacht voor het doen van aangifte bij de politie, bureau Zuidhorn, telefoon 0900 - 8844.

Leek: wegpiraat raakt rijbewijs en auto kwijt
De politie heeft gistermiddag op de A7 bij Leek de auto en het rijbewijs van een 23-jarige automobilist uit Leeuwarden in beslag genomen. De man reed in zijn Alfa Romeo 156 V6, met een snelheid van 204 km per uur in de richting van Drachten. Hij werd opgemerkt door de videoauto van Regiopolitie Groningen die hem korte zij volgde. Daarbij constateerde de bemanning van de videowagen de hoge snelheid en zag tevens dat de man met een snelheid van ruim 160 km per uur dicht op een voorganger bleef rijden en vervolgens met een snelheid van ruim 170 km per uur een andere automobilist rechts inhaalde. Bij staandehouding bleek dat de man ook vorig jaar door dezelfde bemanning van de videoauto was bekeurd voor een ernstige snelheidsovertreding. Hij kreeg toen een boete van 400 gulden. Ook nu krijgt hij een bekeuring. Daarnaast is zijn rijbewijs ingevorderd en werd zijn auto na overleg met de Officier van Justitie in beslag genomen.

Groningen: man aangehouden
De politie heeft vannacht in een horecagelegenheid aan de Grote Markt in Groningen een 17-jarige Stadjer aangehouden. De man had andere bezoekers van het café bedreigd en kreeg daardoor moeilijkheden met een personeelslid. De politie werd verzocht te bemiddelen. De verdachte, die niet de Nederlandse nationaliteit heeft, was niet in het bezit van identiteitspapieren. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar de identiteit van de man kon worden geverifieerd. Daarna is de man vrijgelaten. Hem is de toegang tot het café Daarna is de man vrijgelaten. Hem is de toegang tot het café voor een jaar ontzegd.

Groningen: man pleegt vernielingen
In een kartcentrum aan het Kardingermaar heeft de politie gisteravond een 19-jarige man uit Drachten aangehouden. De man had deelgenomen aan het kartrijden en was daarbij door enkele andere deelnemers gehinderd. Hij ging daarover verhaal halen bij het personeel dat hem toezegde een oogje in het zeil te zullen houden. De man ging de baan op en werd vervolgens, naar zijn zeggen, nog een aantal keren door andere deelnemers gehinderd. De man meldde zich weer bij personeel en vroeg zijn geld terug. Toen hij dat niet kreeg sloeg met een helm een glazen vitrinekast en een glazen toegangsdeur kapot. Daarop werd hij overmeesterd door personeelsleden. Daarbij beet de verdachte één van de personeelsleden, een 32-jarige man uit Akkrum, in een hand. Die moest zich in een ziekenhuis laten behandelen. De Drachtster is naar het politiebureau gebracht en na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor vernieling en mishandeling.

Groningen: hond bijt kind
Een 1-jarige jongentje uit Groningen is gistermiddag ernstig gewond geraakt nadat hij was gebeten door de hond van een buurman aan de Kremersheerd in Groningen. Het kind speelde in de woning van de buurman met diens 2-jarige zoontje. Het slachtoffertje werd daarbij plotseling een aantal keren door de hond des huizes, een Golden Retreiver, in het hoof gebeten. Het kind is naar een ziekenhuis gebracht waar het is opgenomen. Naar alle waarschijnlijkheid zal het jongentje moeten worden geopereerd. De eigenaar van de hond heeft het dier later op de avond laten inslapen.

Groningen: man aangehouden
Op het Waagplein in Groningen heeft de politie vannacht een 28-jarige man uit Hoogezand aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen dat de man tegen een gevel stond te plassen. Tijdens het opmaken van de bekeuring daarvoor zette de man het plotseling op een lopen. Hij kon worden achterhaald en is naar het politiebureau gebracht. Daar bleek hij een valse naam te hebben opgegeven. Ook bleek de man in het bezit te zijn van een verboden spuitbusje met traangas. Dat is in beslag genomen. De man krijgt bekeuring voor plassen op straat, opgegeven van een valse naam en overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Hij is na verhoor heengezonden.

Groningen: XTC pillen
In een horecagelegenheid aan de Gelkingestraat heeft de politie vannacht een 35-jarige man uit Groningen aangehouden. De man bleek bij een toegangscontrole door personeel van de gelegenheid in het bezit te zijn van vijf XTC pillen. Die zijn door de gewaarschuwde politie in beslag genomen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Groningen: rijden zonder rijbewijs
Bij een routinecontrole op de Oliemuldersweg in Groningen heeft de politie gisteravond een 34-jarige man uit Groningen aangehouden. De man reed in een auto en bleek bij de controle niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook bleek zijn auto niet te zijn verzekerd. Op het politiebureau bleek de man nog 21 dagen gevangenisstraf tegoed te hebben. Hij is overgedragen aan de parketpolitie en ingesloten.

Groningen: man aangehouden
In het theehuisje van de Prinsentuin aan de Turfsingel heeft de politie gistermiddag een 42-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had zich toegang tot het huisje verschaft door een ruit te vernielen en werd door medewerkers van de Plantsoenendienst aangetroffen. De man is meegenomen door de politie en na verhoor heengezonden. Hij bekende de vernieling.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...