Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 17-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 17-02-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 17 februari 2001

Dagelijkse berichten

Scheemda: automobilist onder invloed
De politie heeft vannacht bij Scheemda een 29-jarige man uit Veendam aangehouden wegens rijden onder invloed. De reed met zijn auto over de A7 en bleek bij een routinecontrole onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte werd gemeten van 1.4 promille. Na verhoor is de man heengezonden met een dagvaarding en een rijverbod van 7 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Delfzijl: man mishandelt politieagent
Voor een discotheek aan de Nieuweweg in Delfzijl heeft de politie vannacht een 34-jarige in man uit Delfzijl aangehouden wegens mishandeling van een politieman. De verdachte sprong plotseling voor de politieauto van twee surveillerende agenten en versperde de weg. Toen de agenten de man vroegen wat hij wilde werd hij kwaad en stelde hij zich agressief tegen de beide politiemensen op. Direct daarop werden de agenten aangesproken door een discotheekbezoeker die mededeelde dat de man de disco was uitgezet vanwege vervelend gedrag en dat hij ook een discobezoekster zou hebben geslagen. Toen de agenten daarop de politieauto parkeerden om poolshoogte te gaan nemen schopte de verdachte tegen de politieauto aan. Terwijl één van de agenten naar de disco liep om zich op de hoogte te stellen van de toestand van het mishandelde meisje raakte de andere politieman in gevecht met de verdachte. Die vernielde een politieportofoon en schopte de agent. De politieman liep daarbij letsel aan een arm op. Samen met zijn collega wist hij de agressieve man te overmeesteren en naar het politiebureau te brengen. Ook de verdachte liep bij de vechtpartij letsel op aan het gezicht. Hij is na onderzocht te zijn door een arts ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor vernieling, mishandeling en verzet tegen de aanhouding.

Uithuizermeeden: fietsendieven aangehouden
Een 35-jarige en een 30-jarige man uit Uithuizen zijn gistermiddag door de politie aangehouden aan de Hoofdstraat in Uithuizermeeden. Ze werden door getuigen aan de politie aangewezen nadat ze bij een plaatselijke rijwielhandelaar, ook aan de Hoofdstraat, twee nieuwe fietsen met een gezamenlijke waarde van ruim 1300 gulden hadden weggenomen. De verdachten zijn naar het politiebureau gebracht en na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Ze ontkenden de diefstal. De fietsen worden terug gegeven aan de rijwielhandelaar.

Veendam: jongeren aangehouden
Aan de Van Beresteijnstraat in Veendam heeft de politie gisteravond drie jongens in de leeftijd van 18 en 16 jaar, uit Veendam en Oude Pekela aangehouden. De mannen hielden zich op, op het dak van het zogenaamde ABC-complex en waren daar baldadig. Een getuige zag hen en belde de politie nadat één van de verdachte een buitenkraan had vernield. Bij onderzoek door de politie bleek dat de man uit Oude Pekela de vernieling daadwerkelijk had gepleegd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor vernieling. Na verhoor is hij heengezonden. Alle drie de verdachten krijgen een bekeuring voor het zich zonder noodzaak ophouden op het parkeerdak van het complex.

Hoogezand/Scharmer/Froombosch: snelheidscontroles De politie heeft gistermiddag snelheidscontroles gehouden op de Kielsterachterweg in Hoogezand, de A7 bij Scharmer en op de Hoofdweg in Froombosch. In Hoogezand reden 77 van de 620 gecontroleerde voertuigen sneller dan de maximaal toegestane snelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km per uur. Op de A7 werden 911 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 96 sneller dan 120 km per uur. Hier bedroeg de hoogste snelheid 164 km per uur. In Froombosch tenslotte passeerden 184 voertuigen de radarauto van de politie. Zeventien bestuurders reden sneller dan de toegestane maximumsnelheid van 50 km per uur. In Froombosch reed de snelste bestuurder 85 km per uur.

Sauwerd: jonge geweldplegers
Op het NS-station in Sauwerd heeft de politie gisteravond rond middernacht drie jongens in de leeftijd van 14 en 15 jaar, alle drie uit Bedum aangehouden wegens openlijke geweldpleging. De jongens hadden een jeugdsoos in Sauwerd bezocht en wilden met de trein naar huis. Ze misten een trein en wilden terug naar de soos. Onderweg van een naar het station lieten ze een spoor van vernielingen achter. Aan de Stationsstraat, Lindenlaan, Plantsoenweg, De Hooilanden, Langs de Tocht en de Meidoornlaan vernielden ze in totaal 12 geparkeerde autos. Daarvan braken ze antennes en ruitenwissers af en schopten ze spiegels kapot. Op het Station vernielden ze drie gestalde fietsen door er hard mee tegen palen te rijden en de fietsen hard op straat te smijten. Tevens namen ze twee brievenbussen bij woningen weg en gooiden die, net als een afvalcontainer van een woning, in een sloot. Ook werd een plank van een tuinafrastering kapot getrapt. Een bewoner van de Lindenlaan zag de knapen een auto vernielen en belde de politie die de knapen na enig zoeken bij het station aantrof. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn de knapen aan hun ouders overgedragen. Ze krijgen proces-verbaal voor openlijke geweldpleging, vernieling en baldadigheid. De politie heeft alle benadeelden nog niet kunnen traceren. Zij worden alsnog verwacht voor het doen van aangifte bij de politie, bureau Zuidhorn, telefoon 0900 - 8844.

Leek: wegpiraat raakt rijbewijs en auto kwijt
De politie heeft gistermiddag op de A7 bij Leek de auto en het rijbewijs van een 23-jarige automobilist uit Leeuwarden in beslag genomen. De man reed in zijn Alfa Romeo 156 V6, met een snelheid van 204 km per uur in de richting van Drachten. Hij werd opgemerkt door de videoauto van Regiopolitie Groningen die hem korte zij volgde. Daarbij constateerde de bemanning van de videowagen de hoge snelheid en zag tevens dat de man met een snelheid van ruim 160 km per uur dicht op een voorganger bleef rijden en vervolgens met een snelheid van ruim 170 km per uur een andere automobilist rechts inhaalde. Bij staandehouding bleek dat de man ook vorig jaar door dezelfde bemanning van de videoauto was bekeurd voor een ernstige snelheidsovertreding. Hij kreeg toen een boete van 400 gulden. Ook nu krijgt hij een bekeuring. Daarnaast is zijn rijbewijs ingevorderd en werd zijn auto na overleg met de Officier van Justitie in beslag genomen.

Groningen: man aangehouden
De politie heeft vannacht in een horecagelegenheid aan de Grote Markt in Groningen een 17-jarige Stadjer aangehouden. De man had andere bezoekers van het café bedreigd en kreeg daardoor moeilijkheden met een personeelslid. De politie werd verzocht te bemiddelen. De verdachte, die niet de Nederlandse nationaliteit heeft, was niet in het bezit van identiteitspapieren. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar de identiteit van de man kon worden geverifieerd. Daarna is de man vrijgelaten. Hem is de toegang tot het café Daarna is de man vrijgelaten. Hem is de toegang tot het café voor een jaar ontzegd.

Groningen: man pleegt vernielingen
In een kartcentrum aan het Kardingermaar heeft de politie gisteravond een 19-jarige man uit Drachten aangehouden. De man had deelgenomen aan het kartrijden en was daarbij door enkele andere deelnemers gehinderd. Hij ging daarover verhaal halen bij het personeel dat hem toezegde een oogje in het zeil te zullen houden. De man ging de baan op en werd vervolgens, naar zijn zeggen, nog een aantal keren door andere deelnemers gehinderd. De man meldde zich weer bij personeel en vroeg zijn geld terug. Toen hij dat niet kreeg sloeg met een helm een glazen vitrinekast en een glazen toegangsdeur kapot. Daarop werd hij overmeesterd door personeelsleden. Daarbij beet de verdachte één van de personeelsleden, een 32-jarige man uit Akkrum, in een hand. Die moest zich in een ziekenhuis laten behandelen. De Drachtster is naar het politiebureau gebracht en na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor vernieling en mishandeling.

Groningen: hond bijt kind
Een 1-jarige jongentje uit Groningen is gistermiddag ernstig gewond geraakt nadat hij was gebeten door de hond van een buurman aan de Kremersheerd in Groningen. Het kind speelde in de woning van de buurman met diens 2-jarige zoontje. Het slachtoffertje werd daarbij plotseling een aantal keren door de hond des huizes, een Golden Retreiver, in het hoof gebeten. Het kind is naar een ziekenhuis gebracht waar het is opgenomen. Naar alle waarschijnlijkheid zal het jongentje moeten worden geopereerd. De eigenaar van de hond heeft het dier later op de avond laten inslapen.

Groningen: man aangehouden
Op het Waagplein in Groningen heeft de politie vannacht een 28-jarige man uit Hoogezand aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen dat de man tegen een gevel stond te plassen. Tijdens het opmaken van de bekeuring daarvoor zette de man het plotseling op een lopen. Hij kon worden achterhaald en is naar het politiebureau gebracht. Daar bleek hij een valse naam te hebben opgegeven. Ook bleek de man in het bezit te zijn van een verboden spuitbusje met traangas. Dat is in beslag genomen. De man krijgt bekeuring voor plassen op straat, opgegeven van een valse naam en overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Hij is na verhoor heengezonden.

Groningen: XTC pillen
In een horecagelegenheid aan de Gelkingestraat heeft de politie vannacht een 35-jarige man uit Groningen aangehouden. De man bleek bij een toegangscontrole door personeel van de gelegenheid in het bezit te zijn van vijf XTC pillen. Die zijn door de gewaarschuwde politie in beslag genomen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Groningen: rijden zonder rijbewijs
Bij een routinecontrole op de Oliemuldersweg in Groningen heeft de politie gisteravond een 34-jarige man uit Groningen aangehouden. De man reed in een auto en bleek bij de controle niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook bleek zijn auto niet te zijn verzekerd. Op het politiebureau bleek de man nog 21 dagen gevangenisstraf tegoed te hebben. Hij is overgedragen aan de parketpolitie en ingesloten.

Groningen: man aangehouden
In het theehuisje van de Prinsentuin aan de Turfsingel heeft de politie gistermiddag een 42-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had zich toegang tot het huisje verschaft door een ruit te vernielen en werd door medewerkers van de Plantsoenendienst aangetroffen. De man is meegenomen door de politie en na verhoor heengezonden. Hij bekende de vernieling.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie