Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 17-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-02-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 11.00 uur
Rijden onder invloed

UTRECHT Vrijdagnacht moest de politie naar een aanrijding schade op de Rijnlaan. Omstreeks kwart over twee reed een 34-jarige man uit Almere- Buiten met zijn auto over de Rijnlaan. Voor hem reed een 28-jarige man uit Utrecht. De 28-jarige Utrechter wilde halverwege de Rijnlaan rechtsaf slaan.

Op dat moment wilde de 34-jarige bestuurder links inhalen. Echter de Utrechter bedacht zich en stuurde terug de Rijnlaan op. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij beide autos licht beschadigd raakten.

De politie had het vermoeden dat de 28-jarige bestuurder gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingenomen en met een rijontzegging van acht uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal binnenkort de straf voor de man bepalen.

UTRECHT - Op de Koningsweg zagen twee agenten een man uit een horecagelegenheid komen lopen waarvan het vermoeden bestond dat hij gedronken had. Tot verbazing van de agenten liep de man naar zijn auto en reed weg.

De agenten zetten de achtervolging in en konden de 32-jarige bestuurder aan het eind van de Koningsweg aan de kant zetten. Uit de eerste blaastest bleek dat hij gedronken had. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier kwam vast te staan dat hij 1,25 promille alcohol in zijn bloed had. Met een rijverbod van vijf uur en een boete van 900,= kon de man weer naar huis.

UTRECHT - Op de Amsterdamsestraatweg zag de politie vrijdagnacht een bestuurder met piepende banden een ander voertuig inhalen. De agenten probeerden hun dienstvoertuig voor de auto van de verdachte te plaatsen, maar deze zag toch kans weg te komen. De 24-jarige verdachte parkeerde zijn voertuig snel voor een woning aan de Acasiastraat en wilde naar binnen. De agenten hielden de man voor de deur aan.

Uit de blaastest bleek dat hij gedronken had. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen nar het bureau. Uiteindelijk had hij
1,55 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Met een rijontzegging van zeven uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal uiteindelijk de straf bepalen.

Straatroof

UTRECHT Vrijdagnacht werd een 52-jarige vrouw uit IJsselstein op de Admiraal Helfrichlaan beroofd van haar handtas. Omstreeks kwart voor twee moest de vrouw onder bedreiging van een mes haar handtas afgeven aan een tot nu toe onbekende man.

Signalement verdachte: man, tenger postuur, 1.70 meter lang, smal gezicht, zwart haar tot in de nek, getinte huidskleur, tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij droeg een kort lederen jack, zwarte spijkerbroek en donkerkeurige sportschoenen.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Gekantelde vrachtwagen

UTRECHT Vrijdagmorgen reed een 22-jarige chauffeur uit Helvoirt met zijn combinatie over de Proostwetering. Toen hij over de brug was gereden dacht de bestuurder dat hij de bocht niet zou halen en stak de combinatie achteruit om opnieuw de bocht te nemen. br> Op dat moment zakte de oplegger naar rechts weg en trok de trekker met zich mee. De bestuurder zag kans de vrachtwagen snel te verlaten en liep geen letsel op. De inmiddels gearriveerde politie constateerde dat uit de vrachtwagen diverse vloeistoffen lekten en waarschuwden de milieupolitie.

Uit onderzoek bleek dat er een onbekende hoeveelheid dieselolie en koelvloeistof uit de auto was gelekt. De milieupolitie heeft hier de nodige maatregelen tegen genomen. Een takelbedrijf heeft de combinatie weer op de weg gezet.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op de Maliebaan heeft de politie vrijdagmorgen een snelheidscontrole uitgevoerd. Tussen kwart over tien en twaalf uur passeerden 310 voertuigen de controlepost. In totaal kregen 24 bestuurder een bekeuring voor te hard rijden. Op de Maliebaan geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u.

Winkeldieven blijken illegalen
UTRECHT Vrijdagavond kreeg de politie de melding dat in een winkel aan het Godebaldkwartier twee mannen voor winkeldiefstal waren aangehouden. Ter plaatse trof de politie twee mannen aan die totaal geen Nederlands spraken.

Op het bureau verklaarden de mannen in hun beste Engels dat zij beiden dezelfde voor en achternaam hadden en afkomstig waren uit Rusland. De agenten vertrouwden het niet en schakelden een tolk in. Via de tolk bleek al snel dat de mannen wel degelijk ieder een andere naam hadden. Verder bleek dat ze beiden illegaal in Nederland verbleven.

De mannen een 42-jarige en 35-jarige man beiden zonder vaste woon of verblijfplaats werden overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie