Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 17-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 17-02-2001
1e Persbericht van zaterdag 17 februari 2001

Berichten uit de regio

Best: Aanhoudingen na bromfietscontrole
Vrijdagavond om 18.05 uur, is in het politiebureau aan de Raadhuisstraat, een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. Om 19.00 uur is op de Raadhuisstraat een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachten waren op donderdag 15 februari op de W. de Zwijgerweg gecontroleerd. Hierbij bleek dat de bromfietsen waarop zij reden niet in orde waren. De bromfietsen zijn voor controle overgebracht naar het bureau waarbij bleek dat beide voertuigen als gestolen stonden gesignaleerd. Toen de eigenaars ze vervolgens weer op wilden halen zijn ze aangehouden en inverzekering gesteld. De bromfietsen zijn inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Aanhouding winkeldieven
Vrijdagavond om 18.30 uur zijn op de Piazza een 30-jarige man en een 41-jarige vrouw uit Sittard aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor een winkeldiefstal te hebben gepleegd. De vrouw had bij haar aanhouding een grote hoeveelheid weggenomen kleding in haar tas. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Helmond: Aanhouding na winkeldiefstal
Op de Ameidewal is vrijdagavond om 20.55 uur een 35-jarige Helmonder aangehouden. De man had kort ervoor audioapparatuur uit een winkel weggenomen. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Aanhoudingen na vechtpartij
Vrijdagavond om 22.30 uur zijn op de Korfakker vier mannen in de leeftijd van 18 tot 24 jaar, allen inwoners van Den Bosch, aangehouden. Zij hadden kort ervoor op de Veldm. Montgomerylaan een bestuurder en een inzittende van een personenauto bedreigd en mishandeld. Een van de slachtoffers is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De vier verdachten zijn voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. De auto waarin het viertal reed is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Helmond: Onder invloed
Vrijdagavond om 22.55 uur is er op de Heistraat een 40-jarige automobilist uit Torun (Polen) aangehouden. De man bestuurde zijn voertuig terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,55 promille aan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 7 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Inbraak in een woning
Tussen 11 februari en 16 februari is er ingebroken in een woning aan de Rembrandtlaan. Men kwam de woning binnen door gebruik van een valse sleutel. Uit de woning zijn ongeveer 50 Cds, twee mobiele telefoons, een aantal stripboeken en een geldbedrag van 450 gulden weggenomen.

Reusel: Aanhouding na baldadigheid
Vanmorgen om 00.40 uur is op de Wilhelminalaan een 18-jarige inwoner van Reusel aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een verkeersbord te hebben vernield. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Eenzijdig ongeval met gewonde
Een 32-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is vanmorgen omstreeks 00.50 uur, op de Urkhovenseweg, bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. Het slachtoffer is, rijdende over de Urkhovenseweg, in de richting van Eindhoven, in een flauw bocht, door nog onbekende oorzaak, tegen een rechts van de weg staande boom gereden. Hij liep daarbij ernstig knieletsel, borstletsel en hoofdletsel op. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Auto-inbreker aangehouden
Op de Venstraat is vanmorgen om 00.50 uur een 19-jarige inwoner van Oost West - en Middelbeers aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder op de avond, op de Kerkweg te Veldhoven, een autoradio uit een auto weggenomen te hebben. Hij is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. De personenauto van de verdachte is voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Helmond: Aanhouding na geluidsoverlast
Op de Burgemeester Sweensstraat is zaterdagmorgen om 02.02 uur een 40-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man had eerder gezorgd voor geluidsoverlast en toen de buren daarover klaagden had hij hen bedreigd. De verdachte is onder verzet aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Beek en Donk: Onder invloed
Op de Gemertseweg is vanmorgen omstreeks 02.00 uur een 50-jarige automobilist uit Gemert gecontroleerd. Uit onderzoek bleek dat de man zijn auto bestuurde terwijl hij onder invloed bleek te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,60 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 8 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal
Zaterdagmorgen om 03.15 uur is op de Leeuwenstraat een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor op een bouwterrein aan de Bisschop Bekkerslaan een hoeveelheid aluminiumprofielen te hebben weggenomen. Getuigen hadden dit gezien en het kenteken van de auto van de verdachte genoteerd. De man is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie