Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 17-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van zaterdag
16:49 zaterdag 17 februari 2001

Dirk Neef 06 - 51 557 950

Macht over het stuur kwijt

EMMEN. Een 19 jr. jongeman raakte vrijdagmiddag op de Brinkenweg in zijn woonplaats Emmen met zijn auto van de weg en botste tegen een lantaarnpaal. De jongeman raakte daarbij gewond. De brandweer moest er aan te pas komen om hem uit zijn zwaar beschadigde auto te halen. In het ziekenhuis bleken de verwondingen mee te vallen. De bestuurder verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. Nadat hij eerst een boom schampte kwam de auto tegen een lantaarnpaal tot stilstand.


*
Alcoholcontroles

COEVORDEN. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Daler Allee in Coevorden een 18 jr. automobilist uit die plaats aangehouden. Hij bestuurde onder invloed een auto. Uit de ademanalyse kwam een alcoholgehalte naar voren van ongeveer 0,6 promille. Hier oor kreeg de jeugdige automobilist direct een boete uitgereikt van f. 410,-.

MEPPEL. Vrijdagavond en zaterdagnacht waren er alcoholcontroles in Meppel. Bij 323 automobilisten werd een blaastest afgenomen. Eén automobilist had gedronken. Deze 38 jr. man uit Apeldoorn werd aangehouden. Bij hem werd een alcoholgehalte vastgesteld van 0,9 promille. Bovendien was de APK van de auto waarin hij reed vervallen en was deze ook niet meer verzekerd. De auto staat voorlopig achter het politiebureau. Tijdens deze alcoholcontroles werden nog een aantal bekeuringen uitgedeeld. Twee fietsers hadden de verlichting niet voor elkaar. Twee taxichauffeurs hadden hun rijtijdenboekje niet bijgehouden en van één van de gecontroleerde autos was de APK vervallen.

DIEVER. Ook in en rond Diever, Dieverbrug en Frederiksoord moesten vrijdagavond 130 automobilisten een blaastest afleggen. Hierbij werden geen overtredingen geconstateerd.


*
Bromscooter gestolen

BORGER. Vrijdag is op de carpoolplaats langs de N374 bij Borger een geel/oranje Aprilia bromscooter gestolen. Een 17 jr. jongen uit Buinerveen had de scooter daar s morgens geparkeerd en goed afgesloten. Toen hij aan het eind van de middag terugkwam was de scooter verdwenen.


*
Auto-inbraken

ASSEN. Op het Burgemeester De Dreuplein in Assen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee autos opengebroken. Het is nog niet bekend of er iets uit werd gestolen en zo ja wat.

ZUIDLAREN. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd in de Emmalaan in Zuidlaren een auto opengebroken. Uit de auto werd de radio gestolen.


*
Woninginbraak

ASSEN. Uit een woning aan de Vredeveldseweg in Assen zijn vrijdagavond een kluis met inhoud, wat sieraden en een rijbewijs gestolen. Terwijl de bewoners afwezig waren drongen onbekenden naar binnen door een raam open te breken.


*
Jongens in leegstaand pand

MEPPEL. In een groot, grotendeels leegstaand pand aan de Prins Hendrikkade in Meppel werden vrijdagavond twee jongens van 15 en 16 jr. uit die plaats aangehouden. Omdat de laatste tijd in dit pand veel vernielingen worden gepleegd en ook brand wordt gesticht, wordt er regelmatig gepost op ongewenste bezoekers. De beide jongens werden betrapt nadat ze een deur van het pand hadden opengetrapt. De jongens kwamen via het politiebureau weer thuis en zullen een gepaste straf krijgen.


*
Met truien aan de haal

PATERSWOLDE. Een nog onbekende vrouw stal vrijdagmiddag enkele truien van een rek voor een winkel aan de Hoofdweg in Paterswolde. Een getuige zag dat de vrouw de truien meenam, in een auto stapte en weg reed. Een door de politie ingestelde zoekactie bleef voorlopig zonder resultaat.


*
Verwarde man pleegt vernielingen

MEPPEL. Een 27 jr. verwarde man vernielde vrijdagavond bij het station een raam van de stationshal en een beeldje in het gazon voor het station. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Het betreft een buitenlandse man waarvan de juiste identiteit nog niet bekend is. Daarom blijft hij voorlopig nog vast zitten.


*
Man aangehouden

NIEUW DORDRECHT. De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag in Nieuw Dordrecht een 36 jr. man uit die plaats aan. Hij had kort daarvoor een 28 jr. man uit Emmen mishandeld. De aangehouden man was een woning in Nieuw Dordrecht binnengedrongen waar op dat moment de Emmenaar verbleef. Deze kreeg een bloedende hoofdwond door een aantal klappen op zijn hoofd. Een ambulancemedewerker behandelde de man ter plaatse. Ook de bewoonster van het huis waar de 36 jr. man naar binnen drong werd geschopt en geslagen. En ruit van een deur werd vernield. De oorzaak van de problemen ligt in de relatiesfeer.


*
Containers in brand

MEPPEL. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden bij een flat aan de Noteboomstraat in Meppel vijf huisvuilcontainers in brand gestoken. Een bewoner van de flat ontdekte de brand. De brandweer bluste de brandende troep. Een dader is niet bekend.


*
Autobrand

ASSEN. Op de parkeerplaats van het veemarktterrein aan de Van Riebeeckstraat in Assen brandde zaterdagmorgen in alle vroegte een auto uit. De auto is eigendom van een inwoner van Assen. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. De brandweer bluste de brand en een bergingsbedrijf sleepte het wrak af.


*
Boksbeugel in beslag genomen

HOOGEVEEN. Vrijdagavond nam de politie bij een 18 jr. jongeman uit Noordscheschut een boksbeugel in beslag. De jongen zat met een aantal vrienden in een auto bij het station. Ze rookten weed en trokken daardoor de aandacht van de politie. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.


*
Dronken op straat

EMMEN. Op de Laan van de Iemenhees in Emmen hield de politie vrijdagmiddag een 17 jr. jongen uit die plaats aan. Hij liep samen met een vriend smoorbezopen langs de weg. De vriend kreeg ter plaatse een proces-verbaal en werd naar huis gebracht. De andere jongen mocht mee naar het politiebureau omdat hij de agenten beledigde. Hij is na verhoor, in de loop van zaterdag op vrije voeten gesteld.

HOOGEVEEN. Vrijdagavond liet een 31 jr. man op de Schuttevaer in zijn woonplaats Hoogeveen een aantal autos stoppen. De man was behoorlijk dronken. Hij hield het portier van een willekeurige auto open en wilde worden weggebracht. Hij kreeg een proces-verbaal voor openbare dronkenschap en werd door de politie naar zijn woning begeleid.


*
Zakkenrollers

EMMEN. Een 51 jr. vrouw uit Emmer Compascuum is zaterdagmiddag in Emmen haar portemonnee met o.a. ruim f. 100,- en wat pasjes kwijt geraakt. Vermoedelijk is de portemonnee gestolen uit de jaszak van de vrouw terwijl ze in een zalencentrum aan de Van Schaikweg was.

ASSEN. Een 41 jr. vrouw uit Emmen is in Assen bestolen. Op de Brinkstraat in die plaats werd haar portemonnee met wat kleingeld en enkele pasjes uit de jaszak gestolen. De vrouw heeft niets gemerkt.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie