Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 17-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van zaterdag
16:49 zaterdag 17 februari 2001

Dirk Neef 06 - 51 557 950

Macht over het stuur kwijt

EMMEN. Een 19 jr. jongeman raakte vrijdagmiddag op de Brinkenweg in zijn woonplaats Emmen met zijn auto van de weg en botste tegen een lantaarnpaal. De jongeman raakte daarbij gewond. De brandweer moest er aan te pas komen om hem uit zijn zwaar beschadigde auto te halen. In het ziekenhuis bleken de verwondingen mee te vallen. De bestuurder verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. Nadat hij eerst een boom schampte kwam de auto tegen een lantaarnpaal tot stilstand.


*
Alcoholcontroles

COEVORDEN. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Daler Allee in Coevorden een 18 jr. automobilist uit die plaats aangehouden. Hij bestuurde onder invloed een auto. Uit de ademanalyse kwam een alcoholgehalte naar voren van ongeveer 0,6 promille. Hier oor kreeg de jeugdige automobilist direct een boete uitgereikt van f. 410,-.

MEPPEL. Vrijdagavond en zaterdagnacht waren er alcoholcontroles in Meppel. Bij 323 automobilisten werd een blaastest afgenomen. Eén automobilist had gedronken. Deze 38 jr. man uit Apeldoorn werd aangehouden. Bij hem werd een alcoholgehalte vastgesteld van 0,9 promille. Bovendien was de APK van de auto waarin hij reed vervallen en was deze ook niet meer verzekerd. De auto staat voorlopig achter het politiebureau. Tijdens deze alcoholcontroles werden nog een aantal bekeuringen uitgedeeld. Twee fietsers hadden de verlichting niet voor elkaar. Twee taxichauffeurs hadden hun rijtijdenboekje niet bijgehouden en van één van de gecontroleerde autos was de APK vervallen.

DIEVER. Ook in en rond Diever, Dieverbrug en Frederiksoord moesten vrijdagavond 130 automobilisten een blaastest afleggen. Hierbij werden geen overtredingen geconstateerd.


*
Bromscooter gestolen

BORGER. Vrijdag is op de carpoolplaats langs de N374 bij Borger een geel/oranje Aprilia bromscooter gestolen. Een 17 jr. jongen uit Buinerveen had de scooter daar s morgens geparkeerd en goed afgesloten. Toen hij aan het eind van de middag terugkwam was de scooter verdwenen.


*
Auto-inbraken

ASSEN. Op het Burgemeester De Dreuplein in Assen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee autos opengebroken. Het is nog niet bekend of er iets uit werd gestolen en zo ja wat.

ZUIDLAREN. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd in de Emmalaan in Zuidlaren een auto opengebroken. Uit de auto werd de radio gestolen.


*
Woninginbraak

ASSEN. Uit een woning aan de Vredeveldseweg in Assen zijn vrijdagavond een kluis met inhoud, wat sieraden en een rijbewijs gestolen. Terwijl de bewoners afwezig waren drongen onbekenden naar binnen door een raam open te breken.


*
Jongens in leegstaand pand

MEPPEL. In een groot, grotendeels leegstaand pand aan de Prins Hendrikkade in Meppel werden vrijdagavond twee jongens van 15 en 16 jr. uit die plaats aangehouden. Omdat de laatste tijd in dit pand veel vernielingen worden gepleegd en ook brand wordt gesticht, wordt er regelmatig gepost op ongewenste bezoekers. De beide jongens werden betrapt nadat ze een deur van het pand hadden opengetrapt. De jongens kwamen via het politiebureau weer thuis en zullen een gepaste straf krijgen.


*
Met truien aan de haal

PATERSWOLDE. Een nog onbekende vrouw stal vrijdagmiddag enkele truien van een rek voor een winkel aan de Hoofdweg in Paterswolde. Een getuige zag dat de vrouw de truien meenam, in een auto stapte en weg reed. Een door de politie ingestelde zoekactie bleef voorlopig zonder resultaat.


*
Verwarde man pleegt vernielingen

MEPPEL. Een 27 jr. verwarde man vernielde vrijdagavond bij het station een raam van de stationshal en een beeldje in het gazon voor het station. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Het betreft een buitenlandse man waarvan de juiste identiteit nog niet bekend is. Daarom blijft hij voorlopig nog vast zitten.


*
Man aangehouden

NIEUW DORDRECHT. De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag in Nieuw Dordrecht een 36 jr. man uit die plaats aan. Hij had kort daarvoor een 28 jr. man uit Emmen mishandeld. De aangehouden man was een woning in Nieuw Dordrecht binnengedrongen waar op dat moment de Emmenaar verbleef. Deze kreeg een bloedende hoofdwond door een aantal klappen op zijn hoofd. Een ambulancemedewerker behandelde de man ter plaatse. Ook de bewoonster van het huis waar de 36 jr. man naar binnen drong werd geschopt en geslagen. En ruit van een deur werd vernield. De oorzaak van de problemen ligt in de relatiesfeer.


*
Containers in brand

MEPPEL. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden bij een flat aan de Noteboomstraat in Meppel vijf huisvuilcontainers in brand gestoken. Een bewoner van de flat ontdekte de brand. De brandweer bluste de brandende troep. Een dader is niet bekend.


*
Autobrand

ASSEN. Op de parkeerplaats van het veemarktterrein aan de Van Riebeeckstraat in Assen brandde zaterdagmorgen in alle vroegte een auto uit. De auto is eigendom van een inwoner van Assen. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. De brandweer bluste de brand en een bergingsbedrijf sleepte het wrak af.


*
Boksbeugel in beslag genomen

HOOGEVEEN. Vrijdagavond nam de politie bij een 18 jr. jongeman uit Noordscheschut een boksbeugel in beslag. De jongen zat met een aantal vrienden in een auto bij het station. Ze rookten weed en trokken daardoor de aandacht van de politie. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.


*
Dronken op straat

EMMEN. Op de Laan van de Iemenhees in Emmen hield de politie vrijdagmiddag een 17 jr. jongen uit die plaats aan. Hij liep samen met een vriend smoorbezopen langs de weg. De vriend kreeg ter plaatse een proces-verbaal en werd naar huis gebracht. De andere jongen mocht mee naar het politiebureau omdat hij de agenten beledigde. Hij is na verhoor, in de loop van zaterdag op vrije voeten gesteld.

HOOGEVEEN. Vrijdagavond liet een 31 jr. man op de Schuttevaer in zijn woonplaats Hoogeveen een aantal autos stoppen. De man was behoorlijk dronken. Hij hield het portier van een willekeurige auto open en wilde worden weggebracht. Hij kreeg een proces-verbaal voor openbare dronkenschap en werd door de politie naar zijn woning begeleid.


*
Zakkenrollers

EMMEN. Een 51 jr. vrouw uit Emmer Compascuum is zaterdagmiddag in Emmen haar portemonnee met o.a. ruim f. 100,- en wat pasjes kwijt geraakt. Vermoedelijk is de portemonnee gestolen uit de jaszak van de vrouw terwijl ze in een zalencentrum aan de Van Schaikweg was.

ASSEN. Een 41 jr. vrouw uit Emmen is in Assen bestolen. Op de Brinkstraat in die plaats werd haar portemonnee met wat kleingeld en enkele pasjes uit de jaszak gestolen. De vrouw heeft niets gemerkt.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...