Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Landschapspark De Graven bij Geleen telt nu 20 gidsen

Datum nieuwsfeit: 17-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

IVN EN LLTB'ers geven natuur- en agrarische informatie LANDSCHAPSPARDE GRAVEN TELT NU 20 GIDSEN

Landschapspark De Graven (LDG) beschikt sinds zaterdag 17 februari 2001 over twintig gidsen. Het betreft allemaal gidsen met een natuur- of landbouwkundige achtergrond. In het NME-centrum op het Plinthos terrein in Daniken reikt de Sittard-Geleense wethouder Jos Vroemen samen met Frans Kaptijns van Natuurmonumenten, Hub Bemelmans van de Milieufederatie Limburg, de LDG-directeur Leon Frederix en de coördinator van het Natuur- en Milieu Educatiecentrum (NME) Jet Joris de getuigschriften en de badges uit aan de nieuwe gidsen. Vanaf april 2001 zijn de gidsen inzetbaar voor het verzorgen van excursies in het gebied van Landschapspark De Graven. De gidsen gaan aan belangstellenden groepen en verenigingen gratis informatie verstrekken over de buitengebieden van de gemeenten Sittard-Geleen en Schinnen. Het NME coördineert deze excursies.

Een groep bepaalt zelf welk gebied ze willen bezoeken: bijvoorbeeld de Schwienswei, het Limbrichterbos, het Danikerbos, de Geleenbeek of de Roode Beek, natuurterrein Plinthos en Ringoven, het hellingengebied van de Windraak/Puth, Watersley/Kollenberg of Wanenberg/Heemtuin, de nieuwe boslocaties in het Middengebied en Lindenheuvel of de Muldersplas in Thull. Tijdens de twee uur durende excursies in een van deze gebieden krijgen de geïnteresseerden informatie over het landbouw- en natuurbeheer, landschapselementen, historische gebouwen en de toekomstige ontwikkelingen van het gebied. Afhankelijk van de wens van de groep krijgen één of meerdere specifieke onderdelen extra aandacht.

De gidsen zijn: de mevrouwen I. Belderok uit Schinnen, C. Coumans uit Beek
B. Dijkstra uit Munstergeleen, I. Houben, C. Visser en R. van Mourik allen uit Geleen, U. Jessen en M. Vliex-Luyten uit Puth en de heren: J. Coenen uit Geleen, L. Donners uit Sweikhuizen, W. Geraets uit Nieuwstad, L. Hennen, S. Koenders en L. Schrijven uit Sittard, M. van den Heuvel ut Geleen, D. Liedekerken uit Munstergeleen, C. Wolthuis uit Elsloo, C van Cleef uit Born, J. Pisters en H. Meels uit Spaubeek. De gidsen hebben allen een natuur (IVN) of landbouw (LLTB) achtergrond. Guus QueisenNoot voor de pers:
De uitreiking van de certificaten vindt zaterdag 17 februari 2001 om 12.00 uur plaats in het NME-centrum op het terrein van Plinthos (voormalige steenfabriek) in Daniken (gemeente Schinnen, op de grens met Geleen). U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Voor nadere informatie: mevr. Jet Joris (tel 06-51851397), de heer Leon Frederix (046-4398987) of Guus Queisen (046-4585166).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie