Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jazz- en wereldmuziekpodium bij 'Max' in Den Oever

Datum nieuwsfeit: 18-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht Jazz op Wieringen 36 e jaargangJazz- en wereldmuziekpodium" Bij Max'" , Hofstraat 36 Den Oever, Maxico, Gem Wieringen

Zondag 18 febr, Aanvang 15.00 uur

TWO FACES

Een project van Reno Steba

PIANIST

COEN MOLENAAR ( NEDERLAND )

Studeerde aan het Utrechtse Conservatorium ( 1989/1996 )

met o.a. Bert van der Brink, Jasper van het Hof en

Michiel Borstlap. Speelde met o.a. Nippy Noya, Jan Akkerman,

Rosa King.

DRUMMER:

REMCO VAN DER SLUIS ( NEDERLAND )

Studerde aan het Rotterdams Conservatorium ( 1987/1993 )

Speelde met o.a Hans Dulfer, The Nova Ghost Sect*tet, Roy Hargrove,

Too Hip For The Room.

PERCUSSIONIST:

ERIC BRIGITHA ( CURACAO )

Autodidact .

Speelde met o.a. Bess,Unisono, Siembra, CD Bigband met

Paquito D'rivera en Papato Valdez

SAXOFONIST:

TOM BEEK ( NEDERLAND )

Studeerde aan het Hilversum Conservatorium ( 1989/1995 )

Speelde met o.a. Wim Overgaauw, John Ewbank, Jay Horns,

Michiel Borstlap Group, Francine van Tuinen Kwintet,

J Moods Quartet, Sonny's Quartet.

BANDLEIDER - BASSIST - COMPONIST - ARGEUR - PRODUCER

RENO STEBA geboren te Aruba, kwam al op de lagere school in contact met de media toen hij al vroeg op de planken zat als percussionist. Voor Radio en T.V. was de naam Steba geen onbekende, omdat Reno afkomstig is uit een zeer muzikale familie.

Op twaalfjarige leeftijd ( 1972 ) kocht Reno zijn eerste ( Hofner ) basgitaar en probeerde toen alles mee te spelen wat op de radio te horen was en leerde zo de basgitaar te beheersen. Eind jaren zeventig ontdekte Reno in zijn vader platencollectie een aantal jazzplaten o.a Return to forever, Oscar Peterson, Miles Davis etc, en kwam zo in aanraking met de jazzmuziek. Sindsdien werd het spel van Steba sterk beinvloed door bassisten als Verdine White ( Earth wind & Fire ), Stanley Clarke ( Return to Forever ), Eddie Gomez, Alfonso Johnson, Jimmy Haslip en Jaco Pastorius. Daarna ging Reno muziektheorie studeren met Franklin Cranadillo ( Berklee college of Music ) om zo te kunnen componeren en arrangeren.

In de tachtiger jaren begon Reno Steba steeds meer poulariteit te krijgen toen hij zich ging bezighouden met het componeren en arrangeren van songs voor songfestivals en plaatopnames. Dat bracht hem tot het winnen van de prijs muzikant van het jaar 1984 en arrangeur van het jaar 1985. In diezelfde periode heeft Steba deelgenomen aan het " Martinque VI Carrefour Mondial de la Guitare " met zeer bekende muzikanten ( o.a. d' Abel Calvero, Leo Brouwer, Ichiro Suzuki en Jaco Pastorius ). Reno profiteerde niet alleen van de lessen van Jaco maar won ook de speciale prijs uitgerijk door de jury van

" Carrefour Mondial de la Guitare " voor het optreden met Pastorius.

Op 15 oktober 1985 vestigde Reno zich in Nederland om zo verder zijn carriere op te bouwen. Sindsdien is hij werkzaam geweest bij verschillende Pop & latin formatie zoals; D.I. Formation ( met artiesten zoals Lee Touwers, Corrie Konings, Oscar Harris, Lou Prins), Willy Latino Show Band ( met Tony Sherman ), Carabean Fantasy ( met Daddy Brokker ), Unisono, The Zoo, Siembra ( als arrangeur en musical director ), en nog veel anderen. In begin negentig jaren maakte Reno een wending naar het Jazzfusion wereld waar hij met groepen speelde zoals; Sticks & Strings ( Leonardo Amuedo en Lucas van Merwijk ), Batida ( Jose Konings en Eddie Conard ),Tribal Fusion ( Martin Verdonk ), Seduction ( met Patrick Sedoc ), Bacan ( met Lilian Viera en Luiz Luz). En speelde ook een aantal sessies met Alex Acuna ,Armando Peraza, Cindy Blackman e nRay Appleton.

Ook speelde Reno op verschillende festivals in het binnen en buitenland. Tot vier keer toe op het Aruba Jazz & Latin Festival 1989 - 91 - 93 - 96, Maarten Jazzfestival 1996, Heineken en Jazz in Duke Town Jazzfestivals in Nederland, Northsea Jazzfestivals 1997, Montreux Jazzfestival 1998.

Kom per Interliner. 10 % korting op de consumptieprijzen! Met groet,

Cult. St.Vox Clamantis In Deset.Div. Max Teeuwisse/Teawhistle. Tel./fax 0227-511351

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie