Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland: aanrijding met licht gewonde

Datum nieuwsfeit: 18-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 18-02-2001 Politieberichten van 17/2 (13.00 uur) t/m 18/2 (13.00 uur)

Drogeham: aanrijding met licht gewonde
Zaterdag omstreeks 13.30 uur vond op de kruising Ikkersreed Tsjerkebuorren Lytsewei Ikebuorren een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. De bromfietsbestuurster, een 16-jarige inwoonster van Drogeham, reed over de Ikkersreed en gaf op de kruising geen voorrang aan een personenauto, die werd bestuurd door een 21-jarige inwoonster van Drogeham en die over de Tsjerkebuorren deze kruising naderde. De bromfietsbestuurster werd licht gewond en is behandeld door de huisarts.

Gorredijk: winkeldiefstal
Zaterdag omstreeks 14.00 uur werd een winkeldiefstal gepleegd bij een sportzaak aan de Hoofdstraat. Uit de winkel werden drie jassen weggenomen. De twee mannen die de winkeldiefstal hadden gepleegd, waren weggereden in een personenauto. Deze personenauto werd op de Lauwers in Drachten aangetroffen. De bestuurder, een 21-jarige inwoner van De Wilgen, werd als verdachte aangehouden. In de auto werd één van de weggenomen jassen aangetroffen. De verdachte verklaarde dat hij zijn metgezel had afgezet bij een woning aan het Schuttersveld in Drachten. In deze woning werd de 2e verdachte, een 18-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Hij was in het bezit van de andere jassen. De jassen werden in beslag genomen. De verdachten werden overgebracht naar het bureau. De eigenaar van de sportzaak, een 45-jarige inwoner van Gorredijk heeft aangifte gedaan. Na het opmaken van een proces-verbaal zijn beide verdachten weer in vrijheid gesteld.

Harlingen: winkeldiefstal
Zaterdag omstreeks 18.45 uur werd een winkeldiefstal gepleegd bij een supermarkt aan de Spoorstraat. De twee verdachten hadden in de drogisterij flesjes haarverf uit de verpakking gehaald en in hun zak gestopt. Daarna verlieten de beide verdachten de winkel. Buiten de winkel werden de twee aangehouden. De verdachten, te weten een 16-jarige inwoner van Harlingen en een 31-jarige inwoner van Luttelgeest, werden overgebracht naar het bureau. Een medewerker van de supermarkt, 19-jarige inwoner van Harlingen, deed aangifte. De verdachten werden na verhoor weer in vrijheid gesteld. De flesjes haarverf werden in beslag genomen en daarna teruggegeven aan de supermarkt.

Kollumerzwaag: brand in schuur
Zaterdag omstreeks 17.00 uur was een 33-jarige inwoner van Kollumerzwaag in zijn schuur aan de Hanenburch bezig met het lassen van een kofferbak van een auto. Tijdens dit lassen vatte de auto vlam en binnen de kortste keren stond de auto geheel in brand. De brand sloeg daarna over naar de schuur. Er was sprake van een uitslaande brand. De brandweer, die snel ter plaatse was, kon voorkomen dat de gehele schuur uitbrandde.

Elsloo: inbraak woning
Zaterdag tussen 13.45 en 16.35 uur werd ingebroken in een woning aan de Hoofdweg. Vermoedelijk heeft men gebruik gemaakt van een valse sleutel om de woning binnen te komen. De gehele woning werd doorzocht. Uit een kamer heeft men een enveloppe met geld weggenomen en tevens werd uit een geldkistje ook geld weggenomen. De eigenaar, een 58-jarige inwoner van Elsloo, heeft aangifte gedaan.

Appelscha: inbraak auto
Zaterdag tussen 12.00 en 13.00 uur heeft men ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het zandpad naar Beatrixoord aan de Bosberg. Het linker portierslot werd beschadigd en uit de auto werd een schoudertas met kleding weggenomen. De eigenaar, een 23-jarige inwoner van Geesbrug heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: aanrijding met gewonde
Zaterdag omstreeks 16.00 uur vond op de Amelandsdwinger een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een motor, een 50-jarige inwoner van Leeuwarden, moest met zijn motor afremmen voor een voor hem rijdende personenauto, die vrij plotseling remde. De motorrijder kwam toen ten val en kreeg de motor op zijn been. Hij werd overgebracht naar het MCL-Zuid.

Leeuwarden: lastige winkeldief
Zaterdag omstreeks 20.00 uur werd bij een supermarkt aan de Voorstreek een winkeldiefstal gepleegd. Een 27-jarige inwoner van Leeuwarden, werd op heterdaad betrapt bij het wegnemen van een fles wijn. De verdachte wilde zonder te betalen de winkel verlaten en werd toen aangehouden door het personeel. Namens de supermarkt werd aangifte gedaan door een 36-jarige inwoner van Leeuwarden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Nadat de verdachte was afgehoord, werd hij weer in vrijheid gesteld. Hij gaf toen aan het bureau niet te willen verlaten en als dat wel zou gebeuren, dan zou hij een ruit van het bureau ingooien. De verdachte daarop het bureau uitgezet en hij werd nog even in de gaten gehouden. Na ongeveer 20 minuten gooide de verdachte een ruit van de het bureau aan de Holstmeerweg in. Hierop werd de man wederom aangehouden en hij is vervolgens ingesloten.

Burgum: aanrijding met gewonde
Zaterdag omstreeks 20.35 uur wilde een politiepatrouille op de Oude Commissieweg een bestuurder van een personenauto controleren. De bestuurder kreeg een stopteken en op het moment dat de politieauto nagenoeg stilstond, gaf de bestuurder vol gas en reed de politieauto met hoge snelheid voorbij. De bestuurder haalde, over een doorgetrokken streep, een voor hem rijdende auto in. Daarna kwam de bestuurder met zijn auto in een slip terecht en botste vervolgens tegen een verkeersbord en kwam hierna tegen een boom tot stilstand. Een uit tegenovergestelde richting naderend personenauto, bestuurd door een 39-jarige inwoner van Drachten, kon de ravage niet meer ontwijken en botste tegen de reeds stilstaande auto aan. Deze bestuurder raakte niet gewond. De bestuurder, die de aanrijding had veroorzaakt, stapte direct na de aanrijding uit en is te voet weggelopen. In de auto zaten nog twee mannen. Te weten een 38-jarige inwoner van Menaldum en een 51-jarige inwoner van Franeker. De inwoner van Franeker zat bekneld in het voertuig en is door de brandweer uit de auto gehaald en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De inwoner uit Menaldum raakte licht gewond en wenste niet behandeld te worden. Ondanks een uitgebreide zoekactie inde omgeving werd de bestuurder niet aangetroffen. De bestuurder, een 28-jarige inwoner van Burgum, bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man heeft zich zondagmiddag aan het bureau in Burgum gemeld. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Heerenveen: belediging
Zaterdag omstreeks 22.45 uur werd een 40-jarige inwoner van Heerenveen de toegang tot een horecagelegenheid aan de Gedempte Molenwijk geweigerd. De man wenste niet door het detectorpoortje te lopen en ook wilde hij niet laten zien wat hij in zijn zakken had. De man gedroeg zich vervelend. Hierop werd hem de toegang geweigerd. Vervolgens begon ten overstaan van het publiek de aldaar aanwezige politieagenten te beledigen. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Augustinusga: aanrijding met drank
Zaterdag omstreeks 22.30 uur vond op It Oast onder Augustinusga een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een jeep was door nog onverklaarbare oorzaak tegen een boom gereden. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Surhuizum, was dronken en zat gewond achter het stuur van de jeep. Zijn medepassagier, een 28-jarige inwoner van Drogeham, ook onder invloed, had de auto reeds verlaten. De beide mannen zijn gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. In het ziekenhuis is van de bestuurder een bloedproef genomen. De uitslag hiervan is nog niet bekend.

Britswert: aanrijding met gewonde
Zaterdag omstreeks 22.50 uur vond op de Froonackerdyk een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een bromfiets, een 16-jarige inwoner van Winsum, zag verblind door een tegenligger een bocht in het fietspad over het hoofd en ging vervolgens met zijn bromfiets onderuit. Een bij hem achter op de bromfiets zittende 16-jarige jongen uit Winsum, droeg geen helm, raakte gewond aan zijn hoofd en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De bromfietsbestuurder raakte licht gewond. Wel bleek dat hij gedronken had. Aan het bureau blies hij 330 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Leeuwarden: onder invloed
Zondag omstreeks 00.30 uur werd op de Oostergoweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 47-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 345 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Drachten: onder invloed
Zondag omstreeks 01.20 uur werd op de Torenstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 23-jarige inwoner van Kootstertille, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 395 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur.

Leeuwarden: vernieling ruit
Zondag omstreeks 02.40 uur werd bij een café aan het Ruiterskwartier een ruit vernield. Een 35-jarige inwoonster van Leeuwarden werd de toegang tot het café geweigerd. De eigenaar wilde gezien het tijdstip geen mensen meer toelaten in zijn zaak. De vrouw werd hierop kwam een schopte een gat in de ruit van het café Toen de eigenaar, een 28-jarige inwoner van Leeuwarden, de vrouw wilde aanhouden, liep deze weg. Op aanwijzingen van getuigen kon de vrouw even later worden aangehouden. De vrouw werd overgebracht naar het bureau en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar van het café heeft aangifte gedaan.

Joure: onder invloed
Zondag omstreeks 02.45 uur werd op de Tolhuswei een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 37-jarige inwoner van Joure, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 705 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Oldeholtpade: onder invloed
Zondag omstreeks 03.00 uur werd op de Stellingenweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 24-jarige inwoner van Wolvega, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 545 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uur.

Leeuwarden: mishandeling
Zondag omstreeks 03.15 uur werden twee meisjes, een 17-jarige inwoonster van Garyp en een 18-jarige inwoonster van Marrum aangehouden in een discotheek aan de Nieuwestad. De twee meisjes hadden kort daarvoor een 20-jarige inwoonster van Leeuwarden geslagen. Wat de precieze aanleiding tot de mishandeling is geweest, werd niet geheel duidelijk. De twee verdachten werden overgebracht naar het bureau na het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Beetgumermolen: onder invloed
Zondag omstreeks 04.00 uur werd op de Hamerenweg een bestuurster van een personenauto gecontroleerd. De bestuurster, een 32-jarige inwoonster van Oudebildtzijl, bleek gedronken te hebben. De vrouw blies aan het bureau 470 ugl. Zij kreeg een rijverbod voor 4 uur.

Gorredijk: onder invloed
Zondag omstreeks 03.55 uur werd op de Nijewei een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 50-jarige inwoner van Hoornsterzwaag, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 565 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: onder invloed
Zondag omstreeks 03.50 uur werd op de Bleeklaan een bestuurster van een personenauto gecontroleerd. De rijstijl van de vrouw viel op. Zij reed nagenoeg stapvoets door de bochten. De vrouw, een 46-jarige inwoonster van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de vrouw 535 ugl. Zij kreeg een rijverbod voor 5 uur.

Dokkum: vechtpartij/ mishandeling
Zondag omstreeks 04.00 uur kwam er een melding binnen dat bij een shoarmazaak aan de Duvenhoek een vechtpartij zou zijn. Van een vechtpartij was op dat moment geen sprake. In de shoarmazaak zat een jongeman, die niet naar buiten durfde te gaan, daar hij bang was door een groep jongens die buiten stonden, in elkaar geslagen te worden. Daarop werd besloten deze jongeman met de politieauto te vervoeren, zodat de zaak niet verder zou escaleren. Nadat de jongeman, een 20 jarige inwoner van Oosternijkerk, was ingestapt, wilde de politieauto wegrijden. Een medeweker van de vrijwillige politie in uniform werd op dat moment door de groep jongelui, die buiten stonden te wachten, aangevallen. De 51-jarige politieman kreeg van een 22-jarige inwoner van Dokkum verschillende klappen en kwam hierdoor ten val. Toen de politieman op straat lag kreeg hij nog een trap van de verdachte, Door collega`s kon de politieman worden ontzet. Een broer van de verdachte, een 26-jarige inwoner van Dokkum, trachtte dit te voorkomen. Deze verdachte kon direct worden aangehouden. In het tumult kon de andere verdachte ontkomen, doch deze werd later omstreeks 05.30 uur op straat voor zijn woning aangehouden. De politieman liep een pijnlijke schouder en verschillende blauwe plekken op en heeft zich door een arts laten onderzoeken. De beide verdachten zijn ingesloten. Wat de aanleiding tot de eerdere ruzie is geweest, waarvoor de politie werd geroepen, is nog niet geheel duidelijk en zal in het onderzoek worden meegenomen.

Harlingen: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 05.00 uur werd op de Steenhouwersstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 37-jarige inwoner van Harlingen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 690 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Drachten: onder invloed
Zondag omstreeks 05.00 uur werd op de Lange West een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 29-jarige inwoner van Beetsterzwaag, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 285 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Heerenveen: vernieling fietsen
Zondag omstreeks 05.00 uur kwam er een melding binnen dat een aantal jeugdige personen op de Trambaan bij het NS-station bezig waren met het vernielen van fietsen. Ter plaatse werden 4 jongens en een meisje aangehouden. Zij hadden vier fietsen in de stationstunnel gegooid. De fietsen waren daardoor beschadigd. De jongens, te weten, 18 jaar, 19 jaar, 21 jaar,21 jaar en het meisje van16 jaar, allen uit Wolvega werden overgebracht naar het bureau en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: mishandeling
Zondag omstreeks 03.20 uur werden twee inwoners van Leeuwarden van 23 en 17 jaar, geslagen door de bestuurder van een personenauto met een Belgisch kenteken. De beide inwoners van Leeuwarden waren op het Zaailand op de weg gaan staan toen de auto naderde. Zij waren in de veronderstelling dat het een taxi was. Zij wilde met de taxi naar huis. Het bleek echter een personenauto te zijn met een Belgisch kenteken. De bestuurder stapte uit en voordat de twee jongens wisten wat er gebeurde, hadden zij ieder verschillende klappen ontvangen. De 17-jarige jongen liep vermoedelijk een gebroken neus op en de 23-jarige had een flinke wond onder zijn oog. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder is weer ingestapt en weggereden. De auto werd later aangetroffen nabij het Paleis van Justitie. Een onderzoek in de omgeving had geen resultaat.

Sneek: vernieling
Van zaterdag op zondag werd van een personenauto, die geparkeerd stond op de Middelzeelaan, het linker voorportierraam vernield. Uit de auto werd niets weggenomen. De eigenaresse, een 36-jarige inwoonster van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie