Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland

Datum nieuwsfeit: 18-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio: 18-02-2001

Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Weedplantage opgerold
LELYSTAD Afgelopen nacht is aan de Dokweg een grote weedplantage opgerold. Tijdens surveillance rook de politie een sterke weedlucht en trof in een bedrijfspand een plantage aan met 2000 weedplanten. De planten en bijbehorende apparatuur zullen worden afgevoerd en vernietigd. Verder onderzoek volgt.

Rijden onder invloed
DRONTEN Op de Dreef is gistermiddag een 43-jarige automobilist uit Biddinghuizen aangehouden wegens rijden onder invloed, nadat hij met zijn auto in een voortuin was gereden. De man blies 1065 ug/l (2.45 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 13 uren en een proces verbaal.

BIDDINGHUIZEN Gisteravond is een 41-jargie automobilist uit Biddinghuizen op de Buitenkant aangehouden wegens rijden onder invloed. De man negeerde het stopteken van de politie voor een controle en werd bij zijn woning alsnog aangehouden. Bij de blaastest blies hij 385 ug/l (0.9 promille). Na verhoor op het bureau kreeg de man een rijverbod van twee uren en een proces verbaal.

LELYSTAD Tijdens een surveillance op de Middendreef zag de politie een 25-jarige automobilist uit Amersfoort op de kruising met de Ziekenhuisweg op een lantaarnpaal rijden. Eenmaal ter plaatse bleek dat de verdachte onder invloed verkeerde, maar hij weigerde te blazen. De man werd per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht, maar hij verzette zich tegen elke behandeling. Uiteindelijk is hij overgebracht naar het politiebureau ter insluiting. Daar bleek dat hij de autosleutels van een 21-jarige vriend uit Nijkerk had gekregen, zodat hij vast in kon stappen, waarna de 21-jarige hem naar huis zou rijden. Het rijbewijs van de 25-jarige is in beslag genomen.

ALMERE In de Daniel Stalpaertstraat is afgelopen nacht een 44-jarige bestuurder van een bestelauto uit Almere aangehouden wegens rijden onder invloed. De man werd aangehouden tijdens een controle en blies 380 ug/l (0.88 promille). Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van drie uren.

ALMERE Afgelopen nacht is een 19-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden op de Eilandendreef. In eerste instantie werd hij staande gehouden omdat hij met bijna 100 km per uur over de Eilandendreef in de richting van de Stedendreef reed. Vervolgens bleek dat de man onder invloed verkeerde van alcohol. Hij blies 350 ug/l (0.8 promille) en kreeg behalve twee processen verbaal voor de snelheidsovertreding en rijden onder invloed een rijverbod van twee uren.

Aanrijding met letsel
DRONTEN Een 4-jarig meisje uit Dronten en een 16-jarige snorfietser uit dezelfde plaats zijn gisteravond betrokken geraakt bij een aanrijding op de Koriander. Het meisje rende achter een bestelbusje langs toen de snorfietser net de bocht om kwam. Bij de daaropvolgende botsing raakte het meisje gewond. Zij is met een beenfractuur per GGD-ambulance vervoerd naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Vechtpartij
ALMERE Bij een vechtpartij in de Lucille Ballstraat zijn vanmorgen vroeg twee Almeerders van resp. 19 en 21 jaar aangehouden. Na een melding trof de politie een groep van ongeveer twaalf personen aan, die zich bijna allemaal uit de voeten maakten. Twee van hen bleven staan en daagden de agenten uit, waarop ze na enig verzet werden aangehouden. Een slachtoffer van de vechtpartij, een 17-jarige jongen uit Almere, is voor letsel aan zijn hand behandeld in het Flevoziekenhuis. Waarom er werd gevochten is niet bekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie