Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.30 uur

Datum nieuwsfeit: 18-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.30 uur
Gewapende overval

MAARSSEN Twee jongemannen hebben gisteravond rond elf uur een gewapende overval gepleegd op een horecagelegenheid in de wijk Boomstede. Het aanwezige personeel, juist doende met het afsluiten van de zaak, werd plotseling geconfronteerd door twee mannen met bivakmutsen op. Onder bedreiging van een vuurwapen werd geld geëist. Hier werd niet op ingegaan. Ook van een klant werd geld geëist, maar ook deze ging niet in op de bedreiging. Hierop sloegen de twee mannen op de vlucht. Tot nu toe ontbreekt ieder spoor van de mannen.

De politie vraagt mogelijke getuigen van de overval contact op te nemen met het politiebureau in Maarssen telefoon 0900 8844.

Aangehouden voor vernieling

MAARSSEN Een 17-jarige jongen uit Maarssen is gisteravond aangehouden voor baldadigheid / vernieling in de wijk Pauwenkamp. Na onderzoek bleek dat hij een spiegel van een auto had verdraaid. Van een andere auto had hij de ruitenwisser vernield. Getuigen hadden ook glasgerinkel gehoord en dit was van een fles die de knaap op straat kapot had gegooid.

Verdachte situatie parkeerterrein

OUD ZUILEN Na een melding gisteravond dat twee personen zich verdacht ophielden tussen geparkeerde personenautos op het parkeerterrein van Slot Zuylen lukte het de politie om een van de twee aan te houden. De andere persoon wist te ontkomen. De wel aangehouden persoon werd op een snorfiets klemgereden.

Na onderzoek bleek dat er geen personenautos waren opengebroken. De aangehouden persoon, een 15-jarige knaap uit Utrecht, werd overgebracht naar het bureau. Daar werd hij gehoord over de snorfiets omdat het vermoeden bestond dat de snorfiets van diefstal afkomstig was omdat er geen framenummer werd aangetroffen.

Schieten met luchtdrukpistool

WOERDEN Een 15-jarige jongen uit Woerden is gistermiddag betrapt wegens het schieten met een luchtdrukpistool op het Weidepad. Getuigen zouden gezien hebben dat de 15-jarige op eenden zou schieten in de vijver achter Madelief.

Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam, zag de knaap vermoedelijk kans om het luchtdrukpistool in het water te gooien. De politie zag namelijk dat de jongen een zwart voorwerp in het water gooide. De politie heeft nog gedregd op die plek maar er werd geen wapen aangetroffen. Via het bureau HALT zal de zaak worden afgewerkt.

Alcoholcontroles
MONTFOORT Gisteravond en vannacht werd op Willeskop van 135 bestuurders op straat een blaastest afgenomen. Geen van de bestuurders had teveel gedronken.

Automobilist onder invloed veroorzaakt aanrijding MIJDRECHT Een 26-jarige automobilist uit Zeist is afgelopen nacht met zijn auto in botsing gekomen met de middengeleiding op Hofland. Hierdoor raakte de twee voorbanden lek en de velgen zwaar beschadigd. Na een stukje spook gereden te hebben, moest de man wegens de schade zijn auto aan de kant zetten.

De politie, door getuigen in kennis gesteld wegens het horen van de klap van de aanrijding, trof de bestuurder en 5 inzittenden aan. De bestuurder bleek alcohol genuttigd te hebben en moest op het bureau een ademanalyse afleggen. De uitslag bedroeg 1,1 promille. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. De auto werd weggetakeld.

Automobilist onder invloed
VINKEVEEN Een 35-jarige automobilist uit Antwerpen is afgelopen nacht op de Groenlandsekade betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 1,1 promille.

Surveillerende politiemensen zagen de man rijden, die snel zijn auto aan de kant zette en net deed alsof hij sliep. De man verklaarde dat hij daar al een kwartier lag te slapen en de politie hem dus nooit had kunnen zien rijden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie