Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 18-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 18-02-2001
1e Persbricht van zondag 18 februari 2001

Berichten uit de ergio

Eindhoven: Aanhouding na kopstoot
Een 45-jarige Engelsman is vrijdagavond om 18.45 uur op de Keizersgracht aangehouden. De man had bij een ruzie om het betalen van een taxirit een 39-jarige Eindhovense taxichauffeur een kop stoot gegeven. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Keizer Karel V Singel is zaterdagavond om 19.52 uur een 28-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man had als bestuurder van een personenauto een eenzijdig ongeval veroorzaakt op het verkeersplein van de Keizer Karel V Singel. Hij was bij het nemen van de rotonde, de macht over het stuur kwijt geraakt en tegen een verkeerslicht aangereden. Hierbij sloeg de auto over de kop maar kwam weer op zijn wielen terecht. Uit onderzoek bleek dat de verdachte zijn voertuig onder invloed bestuurde. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1.2 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 6 uur. De auto is weggetakeld.

Helmond: Diefstal uit een woning
Zaterdag tussen 12.45 uur en 19.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Nachtegaallaan. Men kwam binnen door aan de achterzijde van de woning een schuifraam te forceren. Uit de woning is een computer weggenomen

Helmond: Diefstal uit een woning
Tussen zaterdagmiddag 13.30 uur en 19.30 uur is er ingebroken in een woning aan Trompstraat. Men is de woning binnen gekomen door gebruik te maken van een valse sleutel. Uit de woning zijn een DVD speler, een mobiele telefoon, ongeveer 15 Cds en twee afstandsbedieningen, weggenomen.

Eindhoven: Controle drugs
Bij een controle op drugs zijn zaterdagavond om 21.10 uur, in de Heuvel Galerie drie jongens van 16 jaar oud, allen afkomstig uit Veldhoven, aangehouden. De drie verdachten waren in het bezit van zakjes wiet. Een van hen droeg ook een vlindermes bij zich. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor opgehaald door hun ouders. De drugs en het mes zijn inbeslaggenomen.

Geldrop: Diefstal uit een woning
Zaterdag tussen 11.00 uur en 20.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Spaarpot. Men kwam de woning binnen door vernieling van een raam aan de voorzijde van de woning. Uit de woning zijn een videorecorder, een autoradio, een paar gouden manchetknopen en een horloge weggenomen.

Someren: Diefstal uit een woning
Op de Zeggestraat is zaterdag tussen 17.30 uur en 21.00 uur ingebroken in een woning. Men kwam de woning binnen door aan de achterzijde van de woning een raam te forceren. Uit de woning zijn een breedbeeld televisie, videorecorder, videocamera, fotocamera, een gsm en twee flesjes parfum weggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na zware mishandeling
Een 54-jarige inwoner van Eindhoven is zaterdagavond om 21.58 uur in zijn woning aan de Jerusalemlaan, aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een 55-jarige inwoner van Eindhoven, bij een ruzie om geld, in zijn arm gestoken te hebben. Het slachtoffer moest met verwondingen aan zijn arm opgenomen worden in het ziekenhuis. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. Het wapen is inbeslaggenomen. De politie stelt een onderzoek naar de juiste toedracht in.

Oostelbeers: Onder invloed
Een 34-jarige automobilist uit Diessen is omstreeks 21.50 uur op de Langereyt aangehouden. De verdachte bestuurde een personenauto terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van
1.25 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 6 uur.

Gemert: Diefstal personenauto
Zaterdagavond tussen 21.45 uur en 21.50 uur is er vanaf de Molenstraat een personenauto, merk Opel, type Kadett, kleur wit, voorzien van het kenteken SH-44-YD, weggenomen.

Eindhoven: Beroving
Op het Stadhuisplein is zaterdagavond omstreeks 20.00 uur een 15-jarige inwoner van Geldrop van zijn portemonnaie beroofd. Het slachtoffer liep met zijn vriend in de richting van het Begijnhof toen zij tegengehouden werden door een groepje Marokkaanse jongeren van 17 a 18 jaar. Een van hen ging voor het slachtoffer staan en eiste geld. Toen hij dat niet snel genoeg gaf bedreigde hij hem en werd hij om zijn nek gegrepen en bedreigd met een mes. Hierop gaf het slachtoffer zijn portemonnaie en zijn gsm af. Nadat zij de pincode van het slachtoffer hadden losgekregen liep de groep weg. In de portemonnaie zat 4 gulden en een pinpas. De politie stelt een onderzoek in.

Mierlo: Aanhoudingen na vernieling
Zaterdagavond om 23.15 uur is op de Brugstraat een groep van 8 jongens en 3 meisjes in de leeftijd van 12 tot 23 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht vernielingen te hebben gepleegd waaronder het omgooien van bloembakken en het zetten van reclameborden midden op de weg. De groep aangehouden verdachten uit Mierlo, Helmond en Gemert zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau. De ouders van de minderjarige verdachten zijn in kennis gesteld. Alle verdachten zijn na verhoor heengezonden.

Eersel: Diefstal uit een woning
Zaterdag tussen 11.45 uur en 23.45 uur is er ingebroken in een woning aan Den Daal. Men kwam de woning binnen door vernieling van een deur aan de achterzijde van de woning. Uit de woning is een horloge en een onbekend bedrag aan buitenlands geld weggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie